Verzorging van je hond

Verzorg je hond goed door hem te borstelen en te wassen. Maak zijn ogen en oren schoon. Poets af en toe zijn gebit, knip zo nodig zijn nagels en geef hem goede voeding.

Vacht

Los problemen met de ontharing op met de nieuwe hoogwaardige hulpmiddelen van FURminator®:

  • Vermindert haaruitval bij honden tot negentig procent.
  • Komt aangenaam en veilig tot op de ondervacht.
  • Gegarandeerd beter resultaat dan welke kam, borstel of roskam ook.

Kammen en borstelen

Borstel en/of kam je hond regelmatig. Zo reinig je de huid en vacht, blijft de huid en het haar in goede conditie en heb je minder hondenharen in huis. Borstelen en kammen stimuleert de bloedsomloop net onder de huid en geeft een glanzende vacht. Borstel je langharige hond vaker dan de kortharige. Gebruik een harde borstel voor het uitborstelen van de losse haren. Borstel je hond na met een zachte borstel. Is hij in de rui? Borstel hem dan vaker. Veel honden vinden het prettig verzorgd te worden en het versterkt de band met je hond.

Trimmen

Veel hondenrassen worden in model geschoren, geknipt of geplukt zoals poedels en terriërs. Ga hiervoor naar een professionele trimmer. Sommige ruwharige rassen moeten minimaal twee keer per jaar worden getrimd. Doe je dat niet, dan krijgt hij vacht- en huidproblemen.

Wassen

Was je hond als hij vies is met hondenshampoo. Dat reinigt en herstelt de beschadigde vacht en ruikt je hond heerlijk fris. Er zijn speciale hondenshampoos te koop, zoals een milde shampoo tegen roos en schilfers of antiklit shampoo voor langharige honden.

Gebit

Het gebit van je hond heeft veel aandacht nodig. Maak zijn gebit een keer in de twee maanden schoon met een klein tandenborsteltje en lauw water, dat voorkomt tandsteen. Leer je pup wennen aan het poetsen. Honden met een slecht gebit en/of ontstoken tandvlees stinken uit hun bek. De meeste honden van drie jaar en ouder hebben gebitsproblemen door tandplak en tandsteen. Controleer daarom het gebit regelmatig. Geef je hond ook flossytouwen, dental speelgoed of speciale snacks om zijn gebit schoon te maken en te houden.

Nagels

Honden die vaak buiten komen hebben goed afgesleten nagels. Twijfel je of de nagels van je hond te lang zijn? Controleer dat dan met een stukje papier. Schuif je het papier makkelijk tussen de ondergrond en de nagels, dan zijn ze niet te lang. Knip de nagels met een speciaal nagelschaartje als ze te lang zijn. Let op dat je niet in 'het leven' knipt.

Ogen

Maak de ogen, zeker van pups regelmatig schoon. Wrijf met je duim 'de slaapjes' naar beneden of gebruik een stukje wc-papier of tissue. Zijn 'de slaapjes' geel en slijmerig? Dan is het oog geïrriteerd of ontstoken. Ga naar je dierenarts, die het verhelpt met druppels.

Oren

Maak de oren van je hond minimaal een keer per week schoon met een vochtig doekje en voorkom zo een oorontsteking. Krabt je hond steeds aan zijn oren? Dan heeft hij een oorontsteking of oormijt. Oormijt herken je aan het krabben aan zijn oren en schudden met de kop. Oormijten zijn heel klein en zie je niet. Door de jeuk produceren de oren meer oorsmeer waar de mijten eitjes in leggen. Door de jeuk krabt de hond zijn oren kapot en de wondjes raken onstoken. Ga in beide gevallen naar je dierenarts.

Actief tot op het bot

Honden bewegen veel, houd daarom de gewrichten van je hond gezond met de juiste voeding. Net als bij mensen, zit er kraakbeen tussen gewrichten om goed te bewegen. Door ouderdom wordt dat allemaal minder soepel. Gewrichten gaan pijn doen door ouderdom, beschadiging of erfelijke aanleg, waardoor je hond minder actief is. Met de hondensnacks Souplesse van Pedigree help je de beweeglijkheid van je hond. Zo leidt hij (weer) een actief leven.


In de winkel vind je al onze producten en geven we je graag persoonlijk advies.