Huisvesting van je kat

Je kat heeft een veilige, eigen plek, vervoersbox en kattenbak nodig. En een mand waar hij slaapt, de plek kiest hij zelf. Vanzelf blijkt welke kattenbakvulling geschikt is.

Een eigen plekje

Slaapplaats

Katten slapen graag op een wat hogere plek, zodat ze goed zien wat er allemaal gebeurt. Dat voelt veilig. Daarom liggen ze ook graag op een hoge krabpaal. Heb je de ideale slaapplaats voor je kat gevonden, die leuk staat of het beste uitkomt? Katten zijn eigenzinnig en zoeken vaak hun eigen plekje uit. Zet een mand of krabpaal op zijn favoriete plek.

Welke mand?

Er zijn kattenmanden te koop in alle kleuren en maten. Zorg dat de mand goed bij je kat past, zodat hij in zijn geliefde houding kan liggen. Sommige hoezen en kussentjes zijn wasbaar. Je kat zoekt graag het warmste plekje in huis op, bijvoorbeeld boven op de vensterbank boven de verwarming. Met een radiatorhangmat heeft je kat een heerlijk warme, eigen plek.

Voor onderweg

Een vervoersbox is onmisbaar. Deze is niet alleen makkelijk bij het ophalen van de kitten, maar komt ook van pas bij een weekendje weg of een bezoek aan de dierenarts. Het kan een hele klus zijn om je kat in de vervoersbox te krijgen. Laat de box een tijdje in de woonkamer staan, de kat went er alvast aan. Misschien gaat hij er na een tijdje zelf al inzitten. Je hoeft dan alleen nog maar het deurtje dicht te doen.

De kattenbak

Als het om huisvesting gaat, is de kattenbak het allerbelangrijkste. Ook katten die regelmatig naar buiten gaan, hebben een kattenbak nodig. Wij raden de volgende vuistregel aan voor het aantal kattenbakken: het aantal katten + 1 bak.

Kattenbak

In onze winkel vind je allerlei goede kattenbakken, met en zonder kap, met of zonder filter en in verschillende kleuren en maten.

Kieswijzer      
Eigenschappen Kattenbak zonder kap Kattenbak met kap Kattenbak met kap en filter
Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • Ideaal voor kittens
 • Welzijn kat, voelt zich veilig
 • Geurvermindering
 • Welzijn kat, voelt zich veilig
 • Geurvermindering
 • Optimale hygiëne


Gebruik de volgende accessoires voor je kattenbak:

 • Kattenbakzakken, gooi de kattenbakvulling makkelijk, hygiënisch en stofvrij weg.
 • Kattenbakfilter, vermindert de geur. Vervang het filter eens in de drie maanden.
 • Kattenbakschepje. Voor het scheppen van klontjes als je een klontvormende kattenbakvulling gebruikt.
 • Kattenbakgeurverdrijver. Neutraliseert de onaangename geur.
   

Kattenbakvulling

Welke vulling doe je in de kattenbak? Dat hangt af van de plek en de voorkeur van je kat. In de woonkamer moet de hygiëne superieur zijn, er mogen geen geurtjes vrijkomen en de korrels mogen niet stuiven. In de garage volstaan eenvoudige korrels die voordeliger zijn, maar iets vaker verschoond moeten worden. Er zijn allerlei soorten kattenbakvulling. Kies tussen wel of geen klontvormende vulling en een groffe of fijne korrel. Bepaal zelfs de mate van vocht- en geuropname. Liever een natuurlijke vulling? Kies dan een hout- of natuurkorrel, die je na gebruik gewoon bij het GFT-afval doet. In de praktijk blijkt wat jullie prettig vinden.
 

Kom voor persoonlijk advies en ons assortiment naar de winkel.