Voeding voor je kat

Voer vind je kat niet alleen lekker, het is ook belangrijk voor hem. Zo groeit hij goed en heeft hij een goede conditie en weerstand. Er zijn verschillende soorten speciaalvoer.

Kattenvoer

De dagelijkse verzorging van je kat begint natuurlijk met een gezonde en uitgebalanceerde maaltijd. Geef je kat compleet voer van de bekende merken. Hierin zit precies wat hij nodig heeft. Voer je kat nooit alleen maar vegetarisch voer, dan komt hij belangrijke voedingsstoffen tekort.

Hoeveel eten?

Kittens krijgen vijf tot zes kleine maaltijden per dag. Na zes maanden bouw je dat af naar drie per dag. Na een jaar volstaan twee maaltijden per dag, ’s morgens en ’s avonds. Of zet altijd droogvoer klaar zodat je kat eet wanneer hij wil. Doe dat van jongs af aan, dan eet de kat nooit meer dan hij nodig heeft. De hoeveelheid verschilt per voer en staat op de verpakking. Houd ook het gewicht van je kat goed in de gaten. Weeg hem regelmatig, dan weet je zeker dat hij niet te veel of te weinig krijgt. Zorg dat je kat altijd vers drinkwater heeft.

Welke soort voeding?

Katten zijn soms kieskeurige eters. De voorkeur voor voer hangt af van de geur, smaak, vorm en structuur. Er zijn veel verschillende soorten voeding in het assortiment, voor elke kat wat wils. Er is voer te koop naar leeftijdsfase: kitten, volwassen of senior maar ook voor bijvoorbeeld binnenkatten of voeding die een specifiek probleem aanpakt.

Voeding voor kittens

Een kitten heeft andere voedingsbehoeften dan een volwassen kat. Daarom is er voeding speciaal voor kittens. Die is energierijk en licht verteerbaar.

Voeding voor katten op leeftijd

Seniorvoeding voorziet in de behoefte van de oudere kat. We adviseren seniorvoeding vanaf acht jaar. Deze voeding geeft je kat meer energie, versterkt de natuurlijke weerstand en draagt bij aan soepele werking van de gewrichten.

Voeding voor zwaarlijvige katten

Net als bij mensen geldt ook voor katten dat overgewicht gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Houd je kat gezond door ook zijn gewicht in de gaten te houden. Bij zwaarlijvige katten zijn de ribben en wervelkolom moeilijk te voelen en ze hebben een dikke buik. Is je kat te dik? Geef hem dan lightvoeding. Lightvoeding heeft een laag vetgehalte en een verhoogd eiwitgehalte. Laat je kat daarnaast bewegen door met hem te spelen. In onze winkel zijn leuke speeltjes te koop.

Voeding voor gevoelige katten

Ook katten hebben last van gevoeligheid voor sommige stoffen en/of gezondheidsproblemen. Dat geeft veel ongemak zoals huid- en vachtproblemen, braken en zachte ontlasting. Pak deze problemen aan of help ze voorkomen met de speciaal samengestelde voedingen. Bijvoorbeeld Kenner Select Sterilised voor gecastreerde en gesteriliseerde katten of Kenner Select Sensitive voor katten die gevoelig reageren op voeding.

Voeding voor binnenkatten

Een kat die binnen leeft, is minder actief. Hij leidt een rustig bestaan en besteedt veel tijd aan eten en slapen en verbruikt zo minder energie. Geef je binnenkat niet teveel calorieën om overgewicht te voorkomen. Specifieke voeding voor binnenkatten, zoals Kenner Select Adult Indoor is aangepast aan de energiebehoefte van de kat.

Nieuw: diepvriesvoeding

Nieuw bij Welkoop is de diepvriesvoeding voor hond en kat. Onze diepvriesvoeding bevat natuurlijke voedingsstoffen. Er zit onverhit vers vlees in en dat is goed voor het maagdarmkanaal van je huisdier. Meer informatie lees je op de website.

In de winkel vind je al onze producten en geven we je graag persoonlijk advies.