Alles over je jonge konijntje

Konijntjes worden kaal geboren, na minimaal zes weken mogen ze bij de moeder weg. Maak hem tam door te praten en aaien. Weeg hem om te kijken of hij goed groeit.

Je baby konijntje

Konijntjes worden kaal geboren, na een paar dagen krijgen ze wat haar. Het duurt tien dagen voordat de oogjes open gaan. Pas na twee tot drie weken beginnen de konijntjes voorzichtig het hok te ontdekken. Hun oortjes staan rechtop (ook bij hangoorkonijntjes) en ze hebben al een zacht vachtje. Konijntjes moeten minimaal zes weken bij hun moeder blijven. Tot die tijd drinken ze bij hun moeder. Nog beter is het om je konijntje acht weken bij zijn moeder te laten. Vanaf drie weken begint je konijntje naast de melk van zijn moeder, wat voer mee te eten.

Kwetsbaar

Jonge konijntjes zijn erg kwetsbaar. Door onverwachts weg te springen kan je konijntje ontsnappen aan roofdieren. Door deze natuurlijke vluchtreactie zijn Jonge konijntjes heel springerig. Pas daarom goed op als je hem oppakt.

Tam maken

Om je konijntje aan je te laten wennen is het belangrijk dat je tegen hem praat en hem aait. Aai je konijntje vaak. Je aait hem van het kopje naar zijn staart, nooit tegen de haren in. Aai je konijntje ook van zijn neusje tot zijn oortjes. Zo kan hij je geur goed in zich opnemen en onthouden. Je konijntje herkent al snel je stem en geur. Hij komt op je af zodra hij je stem hoort of je geur ruikt.

Groeit hij goed?

Weeg je konijntje elke maand om te weten of hij goed groeit. Hoeveel je konijn groeit hangt af van zijn ras en de nestgrootte. Hij mag in ieder geval niet afvallen. Leg een doek in een grote kom en til je konijntje hier voorzichtig in. Zet de kom met daarin je konijntje op de keukenweegschaal en schrijf zijn gewicht op. Heb je een groot konijn, gebruik dan een personenweegschaal. Pak je konijn op de juiste manier vast: een hand onder zijn borst en met je andere hand ondersteun je zijn kont. Ga op de weegschaal staan en schrijf het gewicht op. Trek daarna je eigen gewicht, zonder konijn, hier van af. Nu weet je hoeveel je konijn weegt.

Wat heb je nodig?

In de winkel vind je al onze producten en geven we je graag persoonlijk advies.