Bezems, borstels en voegenkrabbers

Houd je terras mooi schoon. Veeg, borstel en krab vuil, groene aanslag, mos en onkruid weg. Gebruik hiervoor een bezem met juiste steellengte, voegenkrabber of - borstel.

Bezems

Er bestaan heel veel verschillende bezems voor allerlei gebruiksdoelen. Voor het betere veegwerk buiten heb je de keuze uit twee soorten bezems, van nylon- of natuurvezel.

Natuurvezel of kunststof?

Gebruik een bezem met natuurvezel voor alle werkzaamheden en speciaal om water weg te vegen. De bezem heeft bruine haren van basinne Africa, een bamboeachtige plant. Kies een bezem met kunststofvezel voor alle werkzaamheden en agrarisch gebruik, speciaal voor nat vuil en sneeuw. Deze bezem heeft rode kunststof vezels.

Bezembreedte

Beide bezems zijn er in verschillende breedtes. Heb je een groot terras, kies dan een bezem van 35 of 40 centimeter breed. Hierdoor werk je efficiƫnter. Voor een klein terras is een 28 centimeter brede bezem prima.

Bezemsteel

De standaarddikte van een bezemsteel is 24 millimeter. Gebruik voor bezems breder dan 30 centimeter een steel van minimaal 28 millimeter. Omdat je bij een grotere bezem meer kracht zet is een bredere steel noodzakelijk. Spaar je rug en kies de juiste steellengte voor een goede werkhouding. Houd daarbij de volgende lengtes aan:

Uw lengte Steellengte
Tot 170 centimeter 120 centimeter
170 tot 180 centimeter 140 centimeter
180 centimeter en langer 150 centimeter

 

Voegenkrabbers

Verwijder groene aanslag en hardnekkig onkruid tussen tegels met een voegenkrabber of voegenborstel. Voegenborstels hebben staaldraad waarmee je makkelijk mos en onkruid tussen voegen weg veegt. Er zijn ook voegenborstels die ook een voegenkrabber hebben. Hier verwijder je makkelijk vastzittend onkruid mee. Gebruik vlonderborstels om groene aanslag op vlonderplanken te verwijderen.

Voegenbezem

Nieuw in ons assortiment is de voegenbezem. Deze bezem bestaat uit nylon vezels en staaldraad. De voegenbezem reinigt makkelijk grote oppervlaktes straatwerk met groene aanslag, mos en onkruid.

Tip

Al deze borstels hebben staaldraad. Probeer daarom eerst een klein stukje om te controleren of het straatwerk niet beschadigt.

In de winkel vind je al onze producten en geven we je graag persoonlijk advies.