Gesteeld gereedschap

Gesteeld gereedschap is gemaakt van hout en staal en daardoor oerdegelijk. Gebruik het combinatiesysteem of kies voor een hark, bats, schep, cultivator of schoffel.

Goed gereedschap

In de lente en zomer groeit gewenst en ongewenst groen volop. Hierbij is voorkomen beter dan genezen. Voorkom dat onkruid groeit door regelmatig te schoffelen en/of harken. Zo behoud je het gewenste beeld van je tuin. Hark met een bladhark alles op een hoop en gooi het afval weg. Gebruik spades en vorken voor allerlei klussen in je tuin. Van licht werk, zoals het omscheppen van bloembedden tot zwaarder werk, zoals het rooien van een boom. Zorg dat je goed voorbereid aan de slag gaat, want goed gereedschap is het halve werk.

Exclusief gesteeld

Pak de zwaarste klussen moeiteloos aan met ons gereedschap. De duurzame eigenschappen zijn nog verder verbeterd doordat het geharde staal in een Nederlandse smederij is gesmeed.

Gehard staal is een superieure staalsoort met een lange levensduur. Je krijgt tien jaar garantie. De stelen hebben het duurzame FSC-kerumerk en een donkere kleur, omdat ze zijn gemaakt van gebeitst essenhout. Alle stalen delen van BoerenBond/Welkoop tuingereedschap zijn van gehard staal.

Extra sterk

Je vindt alle gangbare gereedschappen in ons assortiment. Stuk voor stuk van ambachtelijke kwaliteit en waar mogelijk voorzien van slimme extra’s. Zo is de spade onbreekbaar en dus ideaal voor flinke tuinklussen. Deze is extra sterk, doordat het stalen gedeelte een stukje over de houten steel doorloopt. Ook de schoffel en de kantensteker zijn gesmeed en daardoor vlijmscherp.

Handig kliksysteem

Zet op de steel van de handige combinatiesystemen verschillende gereedschapskoppen. Verwissel makkelijk gereedschap met de grote zachte plastic schroef van het Combisystem van Gardena. Dat voor iedere klus in de tuin de juiste steel en gereedschapcombinatie biedt. Wolf heeft het Multi-Star-systeem met wel meer dan 80 verschillende gereedschapskoppen. Wissel met dit kliksysteem in een handomdraai van gereedschap. De originele Multi-Star verbinding zorgt dat elke gereedschapskop in een klik stabiel aan de steel zit.

Harken

Hark

Egaliseer en maak de bodem los met een hark of hark onkruid en tuinafval bij elkaar. De hark is geschikt voor alle grondsoorten.

Grashark

Verwijder met een grashark grasmaaisel. Trek het mos tussen het gras uit met de sterke, verende tanden. Of hark in borders wiedafval tussen de vaste planten vandaan.

Bladhark

Het verschil tussen een bladhark en een grashark zijn de tanden. De bladhark heeft platte tanden die in een waaier uitlopen en is snel en makkelijk in breedte te verstellen. Gebruik de bladhark om bladafval bij elkaar te harken.

Schoffelen

Schoffel

Verwijder onkruid en maak de bodem los met een schoffel. Geschikt voor lichte grondsoorten als zandgrond.

Hak

Een hak gebruik je om onkruid te verwijderen en is geschikt voor alle grondsoorten. Een groot verschil met de schoffel is dat je een schoffel door de grond duwt en een hak trekt.

Cultivator (drietand)

Belucht dichtgeslagen grond door deze los te maken met een cultivator. Een cultivator is geschikt voor alle grondsoorten.

Scheppen

De spade

Maak of spit met een spade de grond los of verplant bomen, struiken en grotere vaste planten. Oefen extra kracht uit met je voet op de rechte bovenkant.

De bats

Een schepbats is gemaakt om losse grond, zand, grind, compost of tuinafval op te scheppen. Door de holling en het formaat verwerk je meer volume dan bij een spade. Je kan ook graven met een steekbats.

De spitvork

Met de spitvork verwijder je wortels en onkruid. Of rooi kleine planten en gewassen met de spitvork. Een spitvork werkt beter dan een spade omdat deze makkelijker door wortels steekt.

Kom voor persoonlijk advies en ons assortiment naar de winkel.