Bladruimers en hakselaars

Houd je tuin schoon en ruim tuinafval op. Gebruik hiervoor handige hulpmiddelen, zoals een hakselaar, bladblazer of – zuiger, kruiwagen, pop-up zak en/of tuinafvalmat.

Tuinafval

Bomen en struiken in je tuin staan prachtig, maar geven wel veel afval. Bladeren waaien de tuin in en verzamelen zich rond struiken en langs afscheidingen. Als je daarbij flink snoeit, heb je ook snoeiafval. In onze winkel vind je alles voor het snel en makkelijk opruimen van tuinafval, ook voor een kleine tuin.

Hakselaars

Een moderne hakselmachine versnippert snoeihout in een handomdraai. Hij maakt opruimen van takken makkelijk en vermindert je tuinafval. Verwerk dikke takken, dunne twijgjes en bladeren. Gebruik de snippers als bodembedekker of compost.

Voordelen snij/wals-systeem

Wij adviseren hakselaars met het snij/wals-systeem. Dat biedt veel voordelen boven het messensysteem. Het systeem is gebruiksvriendelijk, geluidsarm, veilig en heeft een automatisch doorvoersysteem en is heel geschikt voor harde, groffe materialen. Alle machines hebben een vangzak.

Bladblazer

Ruim met de bladblazer of -zuiger heel handig bladafval op. Voor een kleine tuin gebruik je een elektrische bladblazer. Voor grote tuinen adviseren we een apparaat met benzinemotor. Zo bereik je makkelijk alle plaatsen in de tuin. Een bladblazer die ook zuigt versnippert het blad meteen. De bladsnippers nemen weinig ruimte in beslag en composteren sneller. Heb je alleen een bladblazer? Blaas dan alle bladeren naar een hoek van je tuin en ruim het daarna op.

Andere opruimers

Geen ruimte voor een kruiwagen? Een opgevouwen tuinafvalmat of pop-up zak past zelfs in het kleinste schuurtje.

Pop-up zak

Voer kleine hoeveelheden fijn snoei- en bladafval af met de pop-up zak. Door de ingebouwde springveer blijft de zak rechtop staan. Je hebt beide handen vrij om hem te vullen. Vouw na gebruik de zak makkelijk in elkaar en berg hem op.

Tuinafvalmat

Veeg je bladafval op een tuinafvalmat en vouw die dicht. Breng het bladafval naar de vuilnisemmer of composteerder. Ook handig als ondergrond bij het snoeien van bijvoorbeeld een buxushaag boven grind. Het opruimen wordt zo een stuk makkelijker.

In de winkel vind je al onze producten en geven we je graag persoonlijk advies.