Om je beter van dienst te zijn maakt Welkoop gebruik van cookies. Cookiebeleid

Een mooi gazon? Dat is nu makkelijker dan ooit

Met onze gratis Gazonwekker krijg je per sms of e-mail altijd de juiste tip op het juiste moment, afhankelijk van het weer en het seizoen.

Je kunt je op ieder moment eenvoudig afmelden. Gazonwekker is gratis.

Hoe wil je je tip ontvangen?

ZET WEKKER AAN
Gazonwekker

Een mooi gazon?

Met onze gratis Gazonwekker krijg je per sms of e-mail altijd de juiste tip op het juiste moment, afhankelijk van het weer en het seizoen.

Je kunt je op ieder moment eenvoudig afmelden. Gazonwekker is gratis.

Hoe wil je je tip ontvangen?

ZET WEKKER AAN

Najaarsbemesting

Najaarsmeststof zorgt ervoor dat het gras afhardt en bestand is tegen de kou. Het gras blijft tot diep in de winter groen en heeft voldoende weerstand om de winter door te komen. Bekijk onze video voor meer tips.

Veelgestelde gazonvragen

Wanneer is bemesten nodig?

Zonder goede voeding is je gazon vatbaar voor mos, onkruid, ziekten en plagen. De belangrijkste meststoffen zijn stikstof (N), fosfor (P) en kali (K). Die zitten in alle gazonmestproducten, maar in wisselende samenstelling. Bemesten doe je meerdere keren per jaar, in maart/april, in juni/juli en in september/oktober. Blijft je gazon na het bemesten geel? Dan heeft je gazon extra voedingsstoffen nodig. In de winkel geven we je graag persoonlijk advies.

Hoe komt mijn gazon gezond de winter door?

Extreem weer met vorst en veel neerslag is zwaar voor je gazon. Je kunt je grasmat op de winter voorbereiden door in september of oktober te bemesten met speciale najaarsmest. De mix van voedingsstoffen daarin zorgt voor extra goede wortelvorming, remt mosvorming en geeft onkruid minder kans. Zo’n gezonde grasmat blijft lang groen en is klaar om het winterweer te trotseren.

Waarom krijg ik mos in mijn gazon? En hoe kom ik er vanaf?

Mos en gras zijn concurrenten van elkaar. Als je gazon in slechte conditie is, krijg je meer last van mos. Mogelijke oorzaken:

  • Een te lage pH-waarde (in de meeste gevallen gebrek aan kalk)
  • Te weinig lucht in de grond (in de meeste gevallen door het niet verticuteren, waardoor een viltlaag wordt gevormd en mosvorming tot gevolg heeft)
  • Geen of weinig bemesting
  • Te kort maaien
  • Te weinig zon (minder dan vier uur per dag)

Een sterk gazon met veel wortels wint makkelijker van mos. Pak dus de oorzaak aan en zorg voor de juiste voeding door te bemesten en kalk te strooien. Dat werkt beter en duurzamer dan chemische mosdoders.

Kalk maakt de grond minder zuur, waardoor graswortels voedingsstoffen beter opnemen. Je gazon wordt steviger en sterker.

Organische meststoffen voor het gazon zorgen dat mos op een natuurlijke manier tot in de wortel verdwijnt. Tegelijkertijd voedt meststof het gazon, waardoor de weerstand verhoogt en mos minder kans krijgt.

In mijn gazon zit veel onkruid. Hoe kom ik daar vanaf?

Onkruid voorkom je door een gezond en sterk gazon met voldoende wortels. Dat krijg je voor elkaar met een goede bodemstructuur en de juiste bemesting. Er bestaan middelen die onkruid in gazon verwijderen (Luxan Primstar). Let op: lees altijd de gebruiksaanwijzing voor het juiste gebruik. Daarnaast kun je onkruid ook verwijderen met een zogenoemde onkruidtrekker. Alles over onkruid verwijderen lees je hier.

Handige producten voor de verzorging van je gazon

WOLF ZITMAAIER 105 cm - A 105.180 H - Zwart/rood - 4500 m² - Maaien

WOLF-Garten

WOLF ZITMAAIER 105 cm - A 105.180…

3999.00
Gardena L - Strooiwagen - 12,5 liter

Gardena

Gardena L - Strooiwagen - 12,5…

42.95
Welkoop 4-seizoenenkalk - 20 kg

Welkoop

Welkoop 4-seizoenenkalk -…

9.99
Strooiwagen - 27 liter

Strooiwagen - 27 liter

59.95
Stiga SV 415E - Verticuteermachine - 38 cm

Stiga

Stiga SV 415E - Verticuteermachine…

159.00
ECOstyle AZ-Kalk - 20 kg

ECOstyle

ECOstyle AZ-Kalk - 20 kg

14.95
Welkoop Snelgazon - Graszaad - 1,8 kg

Welkoop

Welkoop Snelgazon - Graszaad -…

23.99
Welkoop Organische voorjaar - Gazonmeststof - 20 kg

Welkoop

Welkoop Organische voorjaar -…

32.95