Op barre winterdagen maken we het graag binnen warm en gezellig. Veel dieren hebben die luxe niet. Gelukkig kun je je van je tuin wel een veilige plek maken waar ze de winter kunnen doorbrengen. Zorg voor voldoende materiaal om te nestelen en voer ze bij. Zo geef je ze een warm welkom in je wintertuin. 

Een overwinterplek voor egels

Vanaf eind november gaan egels in winterslaap, tot april of mei. Ze gebruiken droge bladeren om een nest te maken. Ruim daarom de bladeren in je tuin niet op, maar hark ze op een hoop. Zet ook nog snel een egelhuisje neer, zodat egels een beschutte plek hebben om hun nest te bouwen. Zo word je tuin een plek waar deze dieren de hele winter ongestoord kunnen slapen. 

Veilige doorgang

Steeds meer mensen zetten een schutting of hek om hun tuin, waardoor het voor egels moeilijker is om een overwinterplaats te vinden. Wil je je tuin toegankelijk maken? Bij Welkoop verkopen we een speciaal poortje dat je in je hek of schutting kunt zetten. Zo creëer je eenvoudig een veilige doorgang voor egels.

Welkoop egelvoer met insecten - 2,5 kg

Welkoop

Welkoop egelvoer met insecten - 2,5 kg

14.99
Welkoop Voederhuis Eekhoorn - 23x12x17,5cm

Welkoop

Welkoop Voederhuis Eekhoorn - 23x12x17,5cm

11.99
Welkoop Eekhoornvoer mix met noten - 2 kg

Welkoop

Welkoop Eekhoornvoer mix met noten - 2 kg

12.99
Welkoop Egel - Nestmand -

Welkoop

Welkoop Egel - Nestmand -

15.99

Help de eekhoorns een handje

Zie je in de buurt of in je tuin weleens eekhoorns in de boom klimmen? Als het goed is, hebben ze een wintervoorraad nootjes aangelegd. Maar extra aanvulling kan nooit kwaad. Zet een voedselkastje neer dat je vult met walnoten of hazelnoten. Bij Welkoop zijn speciale voedselkastjes voor eekhoorns te koop en ook een speciale voermix. Eekhoorns gebruiken boomholten of grote nestkasten als nestplaats. Hang in je tuin een nestkast op en vul hem met droge bladeren, verdord gras of wat krantensnippers. Wie weet komt er dan wel een eekhoorngezin in jouw tuin wonen. 

Beschut plekje voor insecten

Veel insecten zoeken in de koude maanden een warm, beschut plekje op om te overwinteren. Met een insectenhotel in je tuin kun je ze dat bieden. Daarnaast is het goed om je tuin niet te veel op te ruimen. Ook voor insecten zijn dor hout, afgevallen bladeren en uitgebloeide bloemen ideale plekken om zich in te verschuilen. Lekker laten liggen tot het voorjaar dus! 

Ook leuk om te lezen