Rennen, vliegen, duiken...


Spelen met je hond is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk. Het schept een band en jullie kunnen allebei lekker je energie kwijt. Door samen bezig te zijn kun je je hond spelenderwijs van alles leren. Dus of je nu wilt gaan hardlopen, fietsen of jezelf wilt verdiepen in sport en spel met je hond, bekijk dan hier ons assortiment en handige tips.

Samen loopt het veel beter

Hardlopen met je hond is geschikt voor iedere gezonde hond. Met een kleine hond bepaal je samen het tempo en met een grote hond bepaalt je maatje het tempo voor jou.
Lees snel verder

Samen met je neus in de wind

Samen fietsen is hartstikke leuk. Houd wel rekening met je hond. Sommige honden zijn door hun bouw of afmeting minder geschikt. Ga pas samen fietsen als je hond volledig uitgegroeid is. Lees snel verder

Samen spelen én trainen


Behendigheidstraining is geschikt voor iedere gezonde hond. Het draait hier om behendigheid, samen spelen en samen dingen leren. Het fijne is, dit kun je makkelijk in je eigen tuin doen.

Lees verder

De juiste voorbereiding


Sporten met je hond kan erg intensief zijn. Niet iedere hond is het gewend, daarom is het belangrijk om rustig van start te gaan. Je wilt je hond namelijk niet overbelasten. Waar moet je op letten? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 • De gezondheid van je hond moet worden gecheckt. Zorg ervoor dat het hart, de longen en gewrichten van je maatje in topconditie zijn. 
 • Ken het ras en kijk goed welke sport bij jouw hond past. 
 • Bouw het langzaam op. De longen en hart van je hond moeten namelijk langzaam sterker worden. Een trainingsplan opstellen kan goed werken.
 • De poten van de hond moeten worden gecheckt. De kussentjes zijn namelijk erg gevoelig. Kijk altijd uit waar je loopt met je hond en check de poten na iedere hardloopsessie (ook tussen de teentjes).
 • Zorg voor voldoende hydratatie. Volgt er een lange sportsessie? Neem dan voldoende water mee. 


Start met een goede uitrusting
Wil jij samen hardlopen of fietsen met je hond? Zorg er dan voor dat jullie beiden voorzien zijn van goed materiaal. Een goed begin is immers het halve werk. Een nylon hondensportharnas of -tuig is een onmisbaar item. Welkoop heeft diverse harnassen en tuigen in het assortiment. Alle tuigen hebben een goede pasvorm, zijn gemaakt van stevig materiaal en verkrijgbaar in diverse maten. Wil je weten hoe je een sportharnas bevestigt bij jouw maatje? Bekijk dan onze video. 

BEEZTEES Beloningzakje - 9 x 6,5 x 6,5 - Blauw Mint - 10 

Beeztees

BEEZTEES Beloningzakje - 9 x 6,5 x 6,5 - Blauw Mint - 10 

2.99
Beeztees Draagbare - Drinkfles - Blauw - Zeegroen - 500 ml

Beeztees

Beeztees Draagbare - Drinkfles - Blauw - Zeegroen - 500 ml

4.99
Beeztees Gentle Walker - Borsttuig - Nylon - Zwart - Medium

Beeztees

Beeztees Gentle Walker - Borsttuig - Nylon - Zwart - Medium

10.95

Hardlopen met je maatje


Ben je sportief en wil je graag samen iets met je hond ondernemen? Dan is hardlopen of canicross met je hond echt iets voor jou. Hardlopen met je hond is niet alleen goed voor jouw conditie, ook je trouwe viervoeter profiteert van de beweging. Lijkt je het wel wat, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Lees dan snel verder! 

Hardlopen
Deze sport is geschikt voor alle soorten honden: klein of groot, ras of geen ras. Je kunt ervoor kiezen om met of zonder tuig te hardlopen met je hond. Mocht je zonder tuig willen hardlopen, zorg er dan voor dat je in een gebied rent waar dit is toegestaan. 

Canicross
Canicross is een loopwedstrijd met de hond, waarbij baas en hond samen een team vormen en (hard)lopend een parcours afleggen. De hond is daarbij aangelijnd. Bij canicross valt of staat alles met het hardlooptalent en de trekkracht van jouw hond. Je gaat mee in het tempo van je maatje waardoor je een hoger beenritme krijgt, een grotere paslengte én een verlengde zweeffase waardoor je maximaal kunt profiteren van de kracht van je hond. Bij canicross is het van belang dat je een geschikte hardloopgordel met rugondersteuning aanschaft om rugklachten te voorkomen. In onze video vertellen we je er meer over. 

Trainingstips:

 • Je kunt het beste meegaan met de tempowisselingen. Rem dus liever niet als je hond goed trekt en probeer je hond niet
  te pushen als hij een adempauze nodig heeft. 
 • Als beginner is het verstandig om de afstand kort te houden. Hiermee voorkom je spierpijn en zal je hond enthousiast blijven. 
 • Een leuke route doet wonderen. Honden vinden een nieuw stuk bos of duin vaak leuk, waardoor ze vanzelf harder zullen lopen.


Wat heb je nodig?

Julius K9 - Harnas - Antraciet - mini - 49-67cm

K9

Julius K9 - Harnas - Antraciet - mini - 49-67cm

33.95
Beeztees - Joggingset - Medium - 100 - 135 cm

Beeztees

Beeztees - Joggingset - Medium - 100 - 135 cm

17.95
Julius K9 - Harnas - Blauw - Baby 2 - 33-45cm

K9

Julius K9 - Harnas - Blauw - Baby 2 - 33-45cm

22.49

Fietsen met je hond


Niets is leuker dan samen eropuit te gaan met je hond. Fietsen met je hond is een goede manier om je hond in een korte tijd veel te laten bewegen. Wekelijks een rondje fietsen is een goede aanvulling op jullie dagelijkse wandelingen. Hoe zorg je ervoor dat het fietsen met je hond veilig en verantwoord gebeurt? We geven je een aantal tips. 

Trainingstips: 
 • Fiets alleen met een hond die uitgegroeid is. Dit verschilt per ras. Je kunt het eventueel navragen bij je fokker of rasvereniging. 
 • Zorg ervoor dat jouw hond al goed luistert en niet te veel aan de lijn trekt. Zo voorkom je gevaarlijke situaties. 
 • Gebruik altijd een afstandshouder. Zo zorg je ervoor dat de lijn niet in je wiel terecht komt. Bind dus nooit de lijn aan de fiets vast en sla hem niet om je pols.
 • Laat je hond altijd rechts van de fiets lopen. 
 • Laat je hond wennen door eerst te wandelen met de fiets aan de hand, waarbij jijzelf tussen de fiets en hond in loopt. Vervolgens kun je gaan wandelen met de fiets tussen jou en je hond in. Gaat dit goed? Dan kun je proberen om een stukje te fietsen tijdens het wandelen
 • Bouw samen geleidelijk conditie op. Je wilt voorkomen dat je hond geblesseerd of uitgeput raakt. Begin met 5 minuten fietsen en bouw dit in 6 weken op naar 20 minuten.
 • Als je hond in draf naast je fiets loopt is dat minder belastend (draf zit tussen lopen en rennen in).  
 • Ga niet fietsen als het te heet is. Bij een temperatuur vanaf 20 graden kun je beter niet gaan fietsen. Bedenk dat het asfalt erg heet kan zijn. 


Benodigdheden:

Beeztees Sportino Fietsbeugel - Sporten met je hond -

Beeztees

Beeztees Sportino Fietsbeugel - Sporten met je hond -

24.99
Beeztees Sportino Koppelstuk - Sporten met je hond -

Beeztees

Beeztees Sportino Koppelstuk - Sporten met je hond -

11.99

Behendigheidstraining


Is jouw hond gezond én minimaal 1 jaar oud? Dan is behendigheidstraining een enorm leuke manier om samen in beweging te zijn. Zet een parcours uit in je tuin of op een veldje in de buurt en je kunt direct aan de slag. Omdat je flink samen moet werken en de hond jouw commando's moet opvolgen wordt jullie band sterker.

Hondenclicker
Met behulp van en clicker kun je gewenst gedrag 'markeren' door precies op moment dat je hond goed gedrag vertoont, de clicker te gebruiken. Om de clicker te kunnen gebruiken, moet je het geluid ervan eerst betekenis geven. Dit doe je door de klik voorspeller te maken van de beloning. Wil je testen of je hond de betekenis van de clicker door heeft? Klik dan een keer als hij van je wegkijkt. Kijkt hij direct naar je om in afwachting van iets lekkers? Dan heeft hij het door en kun je de clicker gaan gebruiken.

Trainingstips: 
 • Recreatieve behendigheidstraining is voor iedere gezonde hond geschikt, echter sluit niet ieder onderdeel aan bij iedere hond. Een groot voordeel is dat je een parcours kunt bouwen wat bij jullie past.
 • Gebruik de clicker alleen om de oefening te verbeteren of om een oefening aan te leren. Click nooit als je hond niet doet wat je vraagt.
 • Ga je aan de slag met de behendigheidstunnel? Maak deze dan goed vast aan de grond zodat de tunnel niet wegrolt als jouw hond er doorheen loopt. Het is fijn als iemand je een handje helpt. Zo kan persoon 1 de hond bij de ingang van de tunnel vasthouden, terwijl persoon 2 (het baasje) de hond aan het einde van de tunnel roept. Wanneer je hond de oefening onder de knie heeft, kun je een commando aan de oefeningen koppelen zoals 'door'.
 • Bij de slalom begin je altijd van rechts naar links. Begin eerst met drie paaltjes (60 cm uit elkaar). Het meest gebruikte commando is 'paaltjes'.
 • Sluit iedere oefening positief af met een gepaste beloning. Dit hoeft niet altijd iets lekkers te zijn. Een 'braaf', 'goed zo' of aai over de bol is een goed alternatief. Beloon geen ongecontroleerd gedrag. 
 • Tot slot: lol maken is het belangrijkste onderdeel. Geduld en herhaling zijn de sleutelwoorden tot succes!

Benodigdheden:

Beeztees trainingsklikker - 4x9x16cm - Gekleurd

Beeztees

Beeztees trainingsklikker - 4x9x16cm - Gekleurd

3.69

Video's

Bekijk onze handige instructievideo's over hardlopen met je hond.

Delen
 
iHvDB-inbNg
Canicross: hardlopen met je hond
Hoe gebruik ik een nylon sportharnas?
fnamQhpfTnE
Canicross: treklijn en splitter
IpSqDMneGB8
Sfeervideo behendigheidstraining
V5fmkR9-xQ4
Sfeervideo hardlopen
Aaa