Veterinaire hondenvoeding - gewrichtsproblemen

Ben je bang dat je hond last heeft van zijn gewrichten? In dit artikel lees je meer over artrose en hoe je je hond hierbij kan helpen.

Heeft mijn hond gewrichtsproblemen?

Ben je bang dat je hond last heeft van zijn gewrichten? Komt hij moeizaam overeind uit zijn mand? Of loopt hij wat minder makkelijk? Houd er dan rekening mee dat hij misschien gewrichtsslijtage heeft. Dit heet ook wel artrose. In dit artikel lees je  meer over artrose en hoe je je hond hierbij kan helpen.

Symptomen van gewrichtsproblemen

De bekendste symptomen van artrose zijn hierboven  genoemd, maar er zijn nog andere symptomen die je kunnen helpen om artrose vast te stellen:

  • Stijfheid
  • Mank lopen
  • Moeite met opstaan
  • Minder actief
  • Verdikking van het gewricht
  • Likken aan het gewricht
  • Verandering van gedrag

Door gewrichtsslijtage is het lastiger voor de hond om te bewegen omdat dat de pijn vergroot. Door deze pijn kan je hond ook meer geïrriteerd reageren op dingen. Als deze symptomen bekend voorkomen, neem dan contact op met je dierenarts om artrose vast te laten stellen.

Oorzaken van gewrichtsproblemen

De meest logische oorzaak van artrose is ouderdom. Je viervoeter wordt vanzelf ouder en hierbij komen ouderdomsperikelen om de hoek kijken. Een andere oorzaak is overbelasting. Als je huisdier heel actief is, kan het zijn dat de gewrichten daaronder lijden. Ook kan het een gevolg  zijn van een ongeluk, ziekte of infectie. Wat ook goed is om te weten, is dat artrose erfelijk overdraagbaar is. 

Helpende voeding bij gewrichtsproblemen

Dieetvoeding kan je huisdier ook helpen bij de diagnose van artrose. Dierenartsen hebben samen met wetenschappers en universiteiten speciale veterinaire voeding ontwikkeld. Deze voeding kan je viervoeter helpen met voedingstoffen die een positief effect hebben op de gewrichten. Bij Welkoop vind je alle dieetvoeding voor de ondersteuning van je huisdier. De varianten die speciaal gericht zijn op honden met gewrichtsproblemen zijn:

Royal Canin Mobility C2P+ - Hondenvoer - 7 kg

Royal Canin

Royal Canin Mobility C2P+ - Hondenvoer - 7 kg

49.95
Prins ProCare Spieren & Gewrichten - Hondenvoer veterinair - 15 kg

Prins

Prins ProCare Spieren & Gewrichten - Hondenvoer veterinair - 15 kg

65.19
Prins ProCare Mobility - Hondenvoer veterinair - 3 kg

Prins

Prins ProCare Mobility - Hondenvoer veterinair - 3 kg

21.25

Meer vinden bij Welkoop

Lijnen en halsbanden
Lijnen en halsbanden
Ligkussens en dekens
Ligkussens en dekens
Vlooien- en tekenmiddelen
Vlooien- en tekenmiddelen