Voerbakken en drinkbakken

Voerbakken en drinkbakken voor honden zijn er in allerlei soorten en maten. Let vooral op het materiaal waar de bakken van gemaakt zijn. Koop er voor grotere honden altijd een standaard bij.

Materialen

Voerbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals roestvrijstaal, geglazuurd aardewerk en kunststof. Voerbakken van roestvrijstaal en aardewerk zijn makkelijk schoon te maken. Een hondenvoerbak van aardewerk is zwaarder en blijft beter staan. Maar er zijn ook roestvrijstalen voerbakken die aan de onderkant een rubber ring of pootjes hebben, waardoor ze niet gaan schuiven tijdens het eten. Een anti-slip placemat onder de voer- en drinkbak kan ook handig zijn. De vloer blijft schoon en de bakken glijden niet weg. Koop de bak voor een pup niet te klein, want hij groeit snel.

Anti-schrokbak

Heeft je hond de gewoonte om zijn eten zo snel mogelijk naar binnen te schrokken? Geef hem dan voortaan zijn voer in een anti-schrokbak. Zo’n bak heeft opstaande stukken of andere hindernissen, waardoor je hond meer moeite moet doen om bij z’n brokken te komen. Daardoor gaat hij rustiger en natuurlijker eten. Dat is beter voor de spijsvertering. Ook krijgt je hond eerder een verzadigd gevoel, waardoor hij niet te veel eet. Te snel eten kan vooral bij grote honden leiden tot een maagtorsie, een gevaarlijke kanteling van de maag. Anti-schrokbakken zijn in verschillende varianten en vormen verkrijgbaar.

Standaard

Heb je een kleine hond? Zet de voer- en drinkbak dan gewoon op de vloer. Maar de bakken van middelgrote en grote honden (vanaf 10 kilo) kun je beter in een standaard zetten, zodat je hond een ontspannen houding heeft tijdens het eten en drinken. Zo verteert hij zijn eten beter en ontstaan minder snel nek- en gewrichtsproblemen. Als je hond nog in de groei is, kies dan voor een H-standaard die in hoogte verstelbaar is en met je hond meegroeit. Verstelbare standaards zijn er ook in een U-model. 

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Wellicht ook interessant voor u
Beeztees Voer of drinkbak - Steel - 900 ml

Beeztees

Beeztees Voer of drinkbak - Steel - 900 ml

5.75
Beeztees - standaard - Voerbak en drinkbak - Steel - 900 ml

Beeztees

Beeztees - standaard - Voerbak en drinkbak - Steel - 900 ml

7.95
Beeztees Voer of drinkbak - Steel - 450 ml

Beeztees

Beeztees Voer of drinkbak - Steel - 450 ml

4.75
Beeztees - standaard - Voerbak en drinkbak - Steel - 1,8 L

Beeztees

Beeztees - standaard - Voerbak en drinkbak - Steel - 1,8 L

13.95