Vakantiechecklist kat

Eropuit met je kat

Wist je dat je ook heerlijke wandelingen kunt maken met je kat? 

Als je erop uit gaat, hebben wij alvast wat tips voor je!   

De deur uit

Speciaal voor katten zijn er speciale wandellijnen en tuigjes. We hebben een uitgebreid assortiment, zodat je er altijd een kunt vinden die bij je kat past! Hiermee loopt je kat gezellig met je mee! Zeker als je kat veel binnen zit, is een wandeling erg leuk om te doen. Je kat ziet en leert een hoop nieuwe dingen. Het is voor veel katten een leuk avontuur en een extra uitdaging. 

Wandelen

Katten voelen zich veilig als ze vanaf een hoge plek de omgeving in de gaten kunnen houden. Een wandeling op de grond en op onbekend terrein kan dus heel spannend en zelfs onnatuurlijk zijn voor je kat. Voor sommige katten is een wandeling dus niet geschikt, terwijl andere katten de uitdaging juist helemaal geweldig vinden. Om het wandelen voor je kat zo leuk mogelijk te maken, kun je het beste de volgende tips toepassen:

  • Oefen eerst binnenshuis met de lijn of het tuigje. Katten kunnen het tuigje in het begin erg vreemd vinden. Je kat kan er zo in een vertrouwde omgeving alvast wennen. Gebruik hiervoor dezelfde manier als bij het trainen van je kat, dus kleine stapjes tegelijk. Zorg ook voor een goed passend tuigje. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen, en wil je wilt niet dat je kat zich uit het tuigje wringt tijdens het wandelen. Gebruik daarom ook geen halsbandje.
  • Zorg voor een rustige omgeving, zeker in het begin. Wandel bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s avonds, als het rustiger is op straat.
  • Verwacht niet dat je kat net zo naast je loopt als een hond. Trek dus ook niet aan het tuigje als je kat iets niet wil. En loopt je kat de andere kant op? Blijf dan gewoon even stilstaan en beloon je kat wanneer hij weer met je meeloopt. 

Houd ook rekening met de omgeving. Woon je bijvoorbeeld in een buurt met veel honden? Niet alle honden reageren even positief op wandelende katten. Je gaat naar buiten zodat je kat op een veilige en leuke manier de buitenwereld kan ontdekken. Let goed op de lichaamstaal van je kat, het moet voor jullie allebei leuk en prettig zijn. Zo wijst een ontspannen, staande houding met rechte rug en een half hangende staart op een neutrale gemoedstoestand bij je kat. Als de rug van je kat iets oploopt, de kop wat naar beneden hangt en de staart laag is, dan is hij boos. Als hij ineen duikt is je kat angstig.

Wil je meer weten over wandelen met je kat? Onze fitte dieren coaches in onze winkels helpen je graag!

BEEZTEES - Kattentuigje - Rood - 1,30 meter - 10 mm

Beeztees

BEEZTEES - Kattentuigje - Rood - 1,30 meter - 10 mm

9.99
BEEZTEES Kat  - Adreskoker - Goud

Beeztees

BEEZTEES Kat - Adreskoker - Goud

1.99
Beeztees kattenbel 2 stuks -

Beeztees

Beeztees kattenbel 2 stuks -

1.99

Meer vinden bij Welkoop

Kattenvoer
Kattenvoer
Kattensport en -speeltjes
Kattensport en -speeltjes
Vlooien- en tekenmiddelen