Vakantiechecklist kat

Vakantiechecklist voor je kat

Een goede voorbereiding maakt je vakantie helemaal zorgeloos. Ook voor de gezinsleden die thuisblijven.

We helpen je graag goed op weg met deze checklist voor de vakantie van je kat. 

Gaat je kat naar een kennel tijdens je vakantie?

Je kat laten logeren in een kennel of dierenpension is een goede optie tijdens je vakantie. Er zijn mandjes, krabpalen, klim- en speeltoestellen, zodat je kat zich niet hoeft te vervelen. Geef je kat zijn eigen speelgoed en mandje mee (eigen geur), dan voelt hij zich echt snel thuis. Ook krijgt hij de nodige aandacht die hij verdient: een heerlijke aai over de bol of knuffel. Een goed dierenpension hanteert een streng vaccinatiebeleid: elke kat moet zijn vaccinaties op tijd hebben gehad. Het gaat om de vaccinaties tegen Kattenziekte (deze is 3 jaar geldig) en Niesziekte (deze is 1 jaar geldig). Vraag naar het vaccinatiebeleid van het logeeradres om nare verrassingen te voorkomen. We adviseren je kat ook te ontwormen en –vlooien, voor het bezoek aan het pension maar ook bij thuiskomst. Voor de beste verzorging geef je zijn eigen voer en eventueel medicijnen mee. Geef wat extra mee voor de zekerheid. 

Anti-vlooien en teken: pipet aanbrengen

Blijft je kat thuis tijdens je vakantie?

Zorg dan voor een goede oppas. Dat kunnen vrienden, buren of kan een betaalde kattenoppas zijn. Vraag deze minimaal om de dag je kat te verzorgen. Naast eten, drinken en een schone kattenbak is aandacht ook van groot belang. Even lekker geaaid worden of samen spelen maakt de vakantie voor jouw kat ook leuk. Gaat je kat uit logeren bij kennissen? Probeer dan uit of het een goede match is, met bijvoorbeeld dieren of kinderen uit dat gezin. Doe dat ruim voor je vakantie begint. Dan heb je nog tijd om eventueel een ander logeeradres te regelen.

Echt met een gerust hart op vakantie?

Regel dan dat je kat een chip heeft en deze goed geregistreerd staat. Geef het paspoort of vaccinatieboekje aan degene die voor je kat zorgt. Dan zijn alle gegevens bij de hand. In geval van nood is het adres en telefoonnummer van je eigen dierenarts zeer welkom. Ook een contactpersoon dichtbij voor het geval dat, is een hele geruststelling.

Bolfo Gold 40 Kat ( tot 4 kg ) - Vlooienmiddel - Pipet - 4 stuks

Bolfo

Bolfo Gold 40 Kat ( tot 4 kg ) - Vlooienmiddel - Pipet - 4 stuks

21.95
Kenner Adult Vleesmix - Kattenvoer - Kip - Rund - 10 kg

Kenner

Kenner Adult Vleesmix - Kattenvoer - Kip - Rund - 10 kg

23.49
Seresto Kat  - Teken/vlooienband - 38 cm - 1 stuk

Seresto

Seresto Kat - Teken/vlooienband - 38 cm - 1 stuk

29.95
BEEZTEES Bal   - Kattenspeeltje - Gekleurd - 10x10x23,5 Volume
voordeel
3 voor 3.00

Beeztees

BEEZTEES Bal - Kattenspeeltje - Gekleurd - 10x10x23,5

1.19

Meer vinden bij Welkoop

Kattensport en -speeltjes
Kattenbakvulling
Vlooien- en tekenmiddelen