Snacks

Geef je hond zo nu en dan een verantwoorde hondensnack. Om hem te verwennen of als beloning bij het trainen. Er zijn ook kauwsnacks die goed zijn voor het gebit van je hond.

Gezond snacken

Honden zijn dol op een tussendoortje. Maar kies wel verantwoorde hondensnacks die bij zijn voedingsbehoefte past. Geef bijvoorbeeld een hondenkoekje of een snack van gedroogd vlees. Zoals bullenpees, lever, long, luchtpijp, pensstaafje, varkens- of lamsoor. Daar is hij uren zoet mee. Let op dat de snacks en snoepjes niet te veel suiker of zout bevatten. Als je vaak een snack geeft, geef hem dan wat minder voer zodat hij niet te dik wordt.

Let op! Bij een voedselintolerantie, allergie of andere specifieke aandoening kunnen snacks beter achterwege worden gelaten.

Lees meer over overgewicht bij honden.

Bij het trainen

Voedsel als beloning motiveert je hond. Maak daar slim gebruik van bij het opvoeden of trainen. Een lekkere beloning helpt om hem goed te laten luisteren. En je hond doet extra goed zijn best als hij een trainingsbotje of een hondensnoepje in het vooruitzicht heeft. Bedenk wel dat het leren voorop moet staan, niet het snoepen. Gebruik kleine en zachte snacks die makkelijk te kauwen zijn. Dat is vooral fijn voor puppy’s en voor oudere honden die moeilijk kauwen.

Neem altijd een paar hondenkoekjes mee als je met de hond gaat wandelen, dan kun je onderweg goed gedrag belonen. Maar vergeet niet dat je hond ook altijd blij is met een aai of knuffel als beloning.

Kauwen en knagen

Je hond heeft behoefte aan kauwen en knagen en dat is ook goed voor zijn gebit. Geef je pup een kluifje of speeltje waar hij op mag bijten. Een volwassen hond geef je af en toe een kauwbot of -staaf. Nog beter voor het gebit van je hond zijn dental snacks zoals Dentastix. Die helpen tandplak voorkomen en versterken het tandvlees. Je hond vindt ze heerlijk. Onthoud dat zulke snacks een aanvulling zijn op de gebitsverzorging en niet in de plaats komen van poetsen.

Speciale snacks

Handig: snoepjes die ervoor zorgen dat je hond minder snel last krijgt van vlooien. Zo zijn er meer speciale snacks, zoals schapenvetbonbons voor honden met huid-en vachtproblemen. En lekkernijen voor honden met allergieën of gewrichtsproblemen. Dieetsnacks kun je gebruiken voor verantwoord gewichtsverlies als je hond aan overgewicht lijdt.