Sterke kippenras houden zich beter in de winter

 

Sterke kippen kenmerken zich doordat ze makkelijk zijn in de verzorging, in de winter niet naar binnen hoeven en minder vatbaar zijn voor kwaaltjes. Je vindt hier een aantal sterke kippenrassen in verschillende groottes met hun kenmerken. Onderaan de pagina vind je meer informatie over fokkers die jou kunnen voorzien van een sterke kip voor in jouw tuin. 

Kleine, sterke kippenrassen:

Wyandotte kippen zijn mooi en sterk

Middelgrote, productieve kippenrassen:

Sterk Nederlands ras, de barnevelder
Hybride legkippen
Noord-Hollandse hoen

Waar vind ik een goede fokker van sterke kippenrassen?

Een sterke, gezonde kip van een betrouwbare fokker heb je jaren plezier en eieren van. Welkoop verkoopt in een aantal winkels gezonde kippen van goede fokkers, maar wij verwijzen je ook graag door naar kippenfokkers die zijn aangesloten bij de Kleindier Liefhebbers Nederland vereniging. Je vindt op hun website lokale speciaalclubs die jou kunnen helpen met het kopen en houden van een specifieke raskip. Je vindt hier bijvoorbeeld de Nederlandse Wyandotte club.

Ik wil toch een andere kip die:

Makkelijk tam te maken isa class="button three" style="box-shadow: 3px 3px 8px #323232;" href="advies/kippencheck/productieve-kip">Veel eieren legt (200+ per jaar) Er bijzonder uitziet