Gerookte zalm

Warme gerookte zalm

Een zalm roken kun je zelf!

Op de barbecue met je favoriete rookhout.

Gerookte warme zalm

Ingrediënten:
  • 1 zijde zalm met vel (1,5 à 2,5 kg, genoeg voor minimaal 10 pers.)
  • AllBrine Nr.1 

 

Verder nodig: 

  • Afsluitbare barbecue
  • Digitale kernthermometer
  • Houtskool of briketten
  • Keukenrol
  • Een combinatie van eiken- of beukenrookhout gaan goed met zalm (andere soorten als appel-, hickory- of kersenhout doen het ook prima!)

Bereiding:

  1. Bedek de zalm aan de vleeskant royaal met AllBrine Nr.1.Zet deze vervolgens 1,5 à 2 uur koel weg.
  2. Spoel de AllBrine van zalm af en dep deze  vervolgens droog met keukenrol.  
  3. Stook de barbecue op tot 90 à 110˚C.
  4. Voeg je favoriete rookhout toe.
  5. Barbecue de zalm langzaam tot een kerntemperatuur van 60˚C. 
  6. Dan van de barbecue halen en tenminste 10 minuten laten rusten. (Tip: Een dag later is hij nog lekkerder) 
  7. Serveer de zalm met een mooi brood en Alabama White Sauce. Smakelijk!
Grate goods Allbrine nr. 1 - BBQ pekelzout - 800 gram

Grate Goods

Grate goods Allbrine nr. 1 - BBQ pekelzout - 800 gram

9.25
Welkoop - Rookhout Eiken - 500 gram

Welkoop

Welkoop - Rookhout Eiken - 500 gram

3.99
Grate goods Alabama White - BBQ saus - 265 ml

Grate Goods

Grate goods Alabama White - BBQ saus - 265 ml

4.15
Welkoop - Rookhout Beuken - 500 gram

Welkoop

Welkoop - Rookhout Beuken - 500 gram

3.99