Recepten

Recepten

Deze barbecuerecepten zijn makkelijk en heerlijk. Geroosterde gamba’s, mosterdmakreel, biefstuk met teriyaki marinade en meergranen strokbrood. Eet smakelijk!

Geroosterde gamba's

Ingrediënten

  • 8 gamba’s
    Voor de marinade:
  • 2 - 3 teentjes geperste knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels sherry
  • Cayennepeper naar smaak

Bereidingswijze

Pel de gamba’s, maar laat de staart zitten. Haal met een scherp mesje de zwarte draad eruit, die over de rug loopt. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg de gamba’s erin. Laat het een paar uur intrekken. Roer af en toe door. Leg de gamba’s op de barbecue en rooster ze 5 minuten totdat ze mooi roze zijn. Keer ze regelmatig om of doe de gamba’s in een grote vistang, zo keer je ze makkelijk om op de barbecue.

Biefstuk met teriyaki

Ingrediënten

  • 500 gram biefstuk
  • 1 paprika
    Voor de marinade:
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze

Meng de maïzena, azijn, basterdsuiker, ketjap, kaneel- en gemberpoeder goed door elkaar tot een mooie, egale marinade. Snijd de biefstuk in kleine blokjes en leg ze minimaal 2 uur in de marinade. Maak de paprika schoon en snij in kleine stukjes. Rijg de paprika en het vlees om-en-om aan de spiezen. Bak de spiezen op een hete barbecue in een paar minuten gaar. Het is lekker als het vlees van binnen nog een beetje rood is. Druppel tijdens het barbecueën nog wat marinade over de biefstuk.

Stokbrood

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voeg de All-in-mix bij het water. Maak er een brooddeeg van met de broodmachine of de hand. Kneed het deeg 20 minuten en laat het 20 minuten bedekt met huishoudfolie, rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat met je handen. Maak het daarna bolvormig. Bedek opnieuw met folie en laat het 25 minuten rijzen. Verdeel het deeg in porties van 200 gram. Maak de deegstukken bolvormig en laat ze 15 minuten rusten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Rol de stokbroden in vorm. Is het deeg te stroef om het in een keer in vorm te rollen? Laat het dan 10 minuten rusten en rol daarna opnieuw. Leg de stokbroden op een ingevette bakplaat. Laat de broden 60 minuten rijzen onder een folie. Verwarm de oven voor op 230 °C. Bak de broden 20 minuten in de oven. Bestuif ze met lauw water en bak ze 5 tot 10 minuten tot ze knapperig, bruin zijn.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Weber Tang Basisaccessoires - BBQ kookgerei & kleding - RVS

Weber

Weber Tang Basisaccessoires - BBQ kookgerei & kleding - RVS

24.99
Weber Kiphouder Original Accessoires - BBQ accessoires - Staal

Weber

Weber Kiphouder Original Accessoires - BBQ accessoires - Staal

19.99
Weber Houder voor vis/groente Original Accessoires - BBQ accessoires - RVS

Weber

Weber Houder voor vis/groente Original Accessoires - BBQ accessoires - RVS

19.99
Weber Borstel Basisaccessoires - BBQ reiniging -

Weber

Weber Borstel Basisaccessoires - BBQ reiniging -

14.99

Meer vinden bij Welkoop

Houtskool en briketten
Houtskool en briketten
Barbecue accessoires
Barbecue accessoires
Cobb barbecues
Cobb barbecues