Verticuteermachine

In de winter ontstaat vaak een laag mos die het gras verstikt. 

Met een verticuteermachine verwijder je mos en grasresten uit het gazon. Zo geef je het gras weer lucht. Doe dit 1 à 2 keer per jaar, in het voor- of najaar.

Verticuteermachine of hark?

Een klein gazon kun je bewerken met een verticuteerhark. Voor een groter gazon heb je een verticuteermachine nodig. Een verticuteermachine snijdt met een messenrol door de bovenste centimeters gras. Stel de machine niet te diep in, zodat je alleen de bovenste centimeters van het gras doorsnijdt.

Ga in twee richtingen over het gazon. Zo krijg je het mooiste resultaat. Een verticuteermachine heeft een bak of zak die de mos- en grasresten opvangt. De laatste restjes ruim je op met een bladhark.

Schrik niet van het gazon na het verticuteren. Het gazon herstelt snel, zeker als je een handje helpt met wat mest en graszaad. Na een paar weken heb je weer een mooi groen gazon. Sommige verticuteermachines hebben een beluchtingsrol, hiermee breng je lucht in je gazon. Zeker bij zware grond is dit erg nuttig. Heb je weinig ruimte voor een verticuteermachine? Dan kun je ook een machine huren in een Welkoop winkel.

Verticuteermachine kopen?

Let dan op de werkbreedte en motorvermogen. Hoe groter het gazon, hoe zwaarder de machine moet zijn. Kijk ook of je een elektrische verticuteermachine wilt of een machine met een benzinemotor.

Lees meer over verticuteren en onderhoud gazon