Calliope geranium

De Calliope is een speciaal gekweekte geranium met meer bloemen én intense kleuren. 

Hoe verzorg je deze kleurrijke plant? We leggen het je stap voor stap uit. 

Calliope: de kleurrijke topper

De Calliope is een nieuwe soort geranium. Ze zitten vol met bloemen in de mooiste, opvallende kleuren, zijn makkelijk in onderhoud en langer houdbaar: van april tot de eerste nachtvorst. Zo profiteer je het hele seizoen van een levendige en kleurrijke tuin. 

Je kunt de Calliope gebruiken voor bodembedekking in volle grond en borders, maar ook in een hangpot komt de plant volledig tot zijn recht. De Calliope is verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten, waaronder hangende en opgaande types.

Een kijkje achter de schermen: Calliope Geranium

Hoe verzorg ik een Calliope geranium?

Stap 1: Goede grond

Plant de Calliope in de grond, hangmand of pot met lichte compost nadat de dreiging van vorst voorbij is.


Stap 2: Bewateren

Bewater de Calliope grondig na het planten en houd de grond de eerste week vochtig om de wortels te laten groeien. Geef regelmatig water indien nodig. Vooral op warme dagen kunnen de planten in je tuin wel wat meer water gebruiken. Met de bewaterings- en sproeisystemen van Welkoop geef je je planten eenvoudig water. 


Stap 3: Dode bloemen verwijderen

Je krijgt nog meer bloemen als je de oude bloemen verwijdert. Dit is niet alleen mooier, maar ook beter voor de bloei van jouw Calliope. Haal je de dode bloemen eruit, dan gaan de energie én de voedingsstoffen naar de rest van de plant. Daardoor zal je plant langer doorbloeien. Zo blijft je tuin een explosie van kleur, van april tot aan de eerste nachtvorst.

Met de Calliope geranium geniet je het hele seizoen van een tuin vol kleur tot de eerste vorst. 


Wil je meer informatie? In onze winkels geven we je graag persoonlijk advies.