1, 2, 3 kweken

Wat is er leuker en gezonder dan koken met je eigen oogst? Het is niet alleen gezonder maar geeft ook veel meer smaak. Kweken kan iedereen in elke tuin of balkon. Op deze pagina geven we je een aantal handige tips.

1, 2, 3 kweken

In de Halve MeterMoestuin kweekbak met verdeellatjes kun je acht verschillende gewassen kweken, of zestien in de MeterMoestuin. De bak past bijna overal, is handig en overzichtelijk, geeft weinig rommel en vraagt heel weinig tijd. De oogst is voor direct gebruik en alles kan verwerkt worden. Heb je een klein huishouden? Zet er dan fruit of bloemen bij, dat is nog mooi ook! Tip: Wanneer zaaien, hoe en hoeveel water geven en wanneer te oogsten staat allemaal op de verpakkingen. Steek de verpakking of een labeltje er bij als geheugensteuntje!

Hangtuintje

Heb je een klein balkonnetje met weining ruimte voor eigen groenten, kruiden of planten? Of kijk je uit op een kale muur? Plaats dan je eigen hangtuintje. Het hangtuintje is er in vijf varianten met twee vaktjes tot en met negen vakjes. Het is simpel: kies een lichte plaats voor de hangtuin en vul de zakken met moestuingrond, strooi daarna de (kruiden-)zaadjes.

Tip: Geef de eerste periode water met de plantenspuit in plaats van met een gieter. Zo voorkom je dat de zaden wegspoelen. 

Grow Cook & Eat

Met een eigen kleine (moes)tuin is er betrokkenheid met het echte buitenleven. Welkoop introduceert het nieuwe Grow Cook & Eat concept met een rijk assortiment aan eetbare producten. Omdat je bollen en knollen plant zijn de groenten al een heel eind onderweg en hebben een grotere kans te volgroeien tot smakelijke groenten. De unieke en eigentijdse producten vormen een eindeloze inspiratiebron voor op tafel.

Tip: Was de groenten goed en kook zo kort mogelijk om vitaminen en smaak te behouden.

PotatoPot

Een unieke kans om continu aardappelen te kweken en oogsten, leuk voor het hele gezin en lekker bovendien! Zo eenvoudig is het: doe moestuingrond in de binnenpot, verdeel drie pootaardappeltjes in het midden van de pot, geef regelmatig water en voeding. TIl de binnenpot er af en toe uit om de groei te volgen. Kinderen vinden dat zeker spannend! Na acht weken kun je al aardappelen oogsten. In maart/april is oogsten rond mei/juni, tot aan de vorst, dan is het afgelopen. Zet de PotatoPot op een warme en lichte plaats voor het beste resultaat. 

Tip: Dek af met folie totdat de aardappels gaan ontkiemen, dan moeten ze naar buiten. Wordt de plant te hoog, knip gerust tot 25cm.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Gerelateerde video's

LrlH3yvPMHY
Kweken met welkoop
Wellicht ook interessant voor u
Tukan Fijnsproeier - Plantenspuiten - 1 liter

Tukan

Tukan Fijnsproeier - Plantenspuiten - 1 liter

2.79
Welkoop - 1/2 MeterKweektafel - 0,5 m²

Welkoop

Welkoop - 1/2 MeterKweektafel - 0,5 m²

69.95
Nature Groeifolie Transparant - Plantbescherming - 2 x 10 meter

Nature

Nature Groeifolie Transparant - Plantbescherming - 2 x 10 meter

12.99
Welkoop Biologische moestuingrond - Moestuingrond - 40 L Volume
voordeel
2 voor 14.00

Welkoop

Welkoop Biologische moestuingrond - Moestuingrond - 40 L

7.49