Blokhut plaatsen

Het plaatsen van een blokhut is heel makkelijk, volg de opbouwinstructie. Je hebt geen speciale kennis of gereedschap nodig. Zorg voor een harde, waterpas ondergrond.

Welk doel?

Bepaal voor je de blokhut koopt waarvoor je hem wil gebruiken, opslag, als tuin- of speelhuisje. Wil je een kleine of grote blokhut en past hij in je tuin? Heb je een keuze gemaakt, bestel dan je blokhut in onze winkel. Voor het opbouwen heb je geen speciale kennis, handigheid of gereedschap nodig. Je ontvangt een uitgebreide, heldere opbouwinstructie die je stapsgewijs helpt bij het bouwen.

Vergunning

Of je een (lichte) bouwvergunning nodig hebt, hangt af van de afmeting van je blokhut of tuinhuis. In veel gevallen is een melding genoeg. Vraag zo nodig een vergunning aan of maak een melding. Kijk op de website van de Rijksoverheid of je een vergunning nodig hebt of vraag het na bij je gemeente. Zorg dat je op tijd bent, de aanvraag en goedkeuring kan even duren.

Blokhut bouwen

Lees voordat je gaat bouwen eerst de gebruiksaanwijzing door.

De basis

Zorg dat de basis waterpas is, anders schuiven de profielen niet goed in elkaar. Plaats de blokhut op een verharde ondergrond, beton of tegels. Dat geeft de blokhut extra stabiliteit en voorkomt verzakken. Is de verharde ondergrond stevig genoeg, dan heb je geen fundering nodig. Leg onder de blokhut geïmpregneerde fundatie balken, dat verlengt de levensduur en houdt deuren en wanden op zijn plaats.

Verven of beitsen

Verf of beits de blokhut voordat je hem monteert. Dat beschermt de veer en groef. Ook is er straks geen kleurverschil te zien als het hout werkt. Verf of beits de blokhut nog een keer als je hem in elkaar hebt gezet.

Accessoires

Kies bij je blokhut allerlei accessoires. Ze maken het gebruik makkelijk en/of verlengen de levensduur. Veel blokhutten worden geleverd met standaard dakbedekking. Verfraai je blokhut met dakshingles. Een bijpassende houten blokhutvloer voorkomt problemen met optrekkend vocht. Kleed hem verder aan met dakgoten, veranda’s, afdakjes en houten bloembakken.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.

Wellicht ook interessant voor u