Het is misschien wel het leukste gezinsuitje van het jaar: samen een kerstboom uitzoeken. En daarna natuurlijk thuis versieren! Wat wordt het dit jaar: een grote of een kleine? Eentje voor binnen of toch ook maar een boom voor buiten? Of kiezen jullie liever voor een kunstkerstboom? Wat je ook zoekt, bij Welkoop vind je de perfecte boom. En ook nog eens van de allerhoogste kwaliteit! 

Welke mag het worden?

Je kunt bij Welkoop kiezen uit verschillende soorten kerstbomen:

  • De Nordman is een van de populairste kerstbomen, vanwege zijn sterke takken, donkergroene naalden en mooie vorm. Groot voordeel is ook, dat deze boom zijn naalden lang behoudt.
  • De Omorika is een Servische spar, met een grijze, glimmende gloed. Deze boom is van nature wat smaller dan de Nordman en past dus gemakkelijker in een kleine woonkamer.
  • De Fijnspar is een klassieke kerstboom met sterke takken die je goed kunt versieren. Bovendien ruik je bij deze boom de karakteristieke dennengeur heel goed.
  • Ook de Fraseri heeft een sterke geur. Deze boom is mooi slank van bouw en houdt zijn korte, frisgroene naalden goed vast. 

Gekapt, met kluit of in pot?

Met de keuze voor een ras ben je er nog niet, want daarna komt de vraag of je een boom met kluit wilt of niet. Een boom met kluit kun je na afloop in de tuin planten. Gekapte bomen zijn een stuk goedkoper, maar verliezen wel meer naalden. Relatief nieuw is een kerstboom die in een pot gekweekt is. Zo’n boom is als zaailing in een pot geplant en daarin uitgegroeid tot grote boom. De wortels van deze bomen zijn sterker dan die van een boom met kluit, dus de kans is groter dat je kerstboom het goed zal doen als je ‘m na de kerst in de tuin plant. Dat betekent dat zo’n kerstboom jaren meegaat - een duurzame keuze dus! Heb je vorig jaar al een boom in de tuin geplant? Dan kun je hem met kerst weer binnen zetten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hem buiten te laten staan en te versieren met lampjes.

Extra service

Koop je bij ons een boom zonder wortels, dan zagen we gratis een stukje van de stam voor je af. De boom neemt dan beter water op en blijft langer mooi. Maar we pakken de boom ook voor je in en leggen ‘m in je auto. Bij de boom krijg je een A5-flyer met tip en ontvang je ook voeding voor de boom.

Zo blijft-ie mooi

Heb je je ideale boom gekocht voor binnen, laat hem dan eerst 24 uur acclimatiseren in de garage of schuur. Zet hem daarna op een mooi plekje, niet te dicht bij de verwarming. Geef hem regelmatig water. Als je een boom koopt bij Welkoop, dan krijg je een pipetje met boomverzorging mee. Doe dit door het water en je boom blijft op z’n best. 

Toch liever kunst

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kunstkerstboom. Zo’n boom gaat jaren mee en je hoeft geen naalden op te vegen. Maar je mist dan wel die heerlijke dennengeur in huis. Of je nu een boom in een bijzonder kleurtje zoekt of een kunstkerstboom die echt lijkt, Welkoop heeft een ruim assortiment. Kom ze zelf bekijken in een van onze winkels! 

Versieren maar

Staat je boom op een mooi plekje? Dan is het tijd om hem samen te versieren. Zet een kerst-playlist op, schenk warme chocolademelk in en maak er een gezellig familiemoment van. Begin met het ophangen van de lampjes. Tip: test eerst of de lampjes het nog doen, voordat je ze mooi over de boom verdeelt. Daarna kun je losgaan met slingers, ballen, sterren, engelen en andere decoratie. Kom je decoratie tekort of zijn er een paar ballen gesneuveld? Geen nood, bij Welkoop vind je alles wat je nodig hebt om van jouw boom een echte eyecatcher te maken. 

Klaar om er eentje uit te zoeken?

De kunstkerstbomen van Welkoop kun je online bestellen. Echte kerstbomen zijn alleen in de winkel te koop. Dus maak er een uitje van!

Ook leuk om te lezen