Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Bijen zijn belangrijk voor onze natuur, want ze bestuiven heel veel gewassen. Met een paar kleine aanpassingen in je tuin zorg je goed voor deze nuttige insecten. En zelf geniet je van het rustgevende gezoem in je tuin! 


Bijen houden vooral van tuinen die niet al te netjes zijn. Maai het gras niet te vaak, laat onkruid en wilde bloemen staan, ruim oud hout niet op en snoei niet alles kort. Bijen leven van stuifmeel en nectar, zorg dus dat er het hele jaar door bloeiende planten in je tuin staan. Heb je alleen een balkon? Zet dan een mooie pot met nectarrijke bloemen neer, zoals krokus, herfstaster, lavendel en campanula. 


Bijen in je moestuin

Ook in je moestuin spelen bijen een belangrijke rol bij de bestuiving van de gewassen. Dus hoe meer bijen, hoe beter de oogst! Je krijgt bijen in je moestuin door bijvoorbeeld bosaardbeitjes of frambozen te planten. Ze zijn ook gek op verse kruiden als rozemarijn en tijm. Meer tips voor bijen in je moestuin lees je hier.


Onterechte angst

Sommige mensen zijn wat huiverig om bijen naar hun tuin te trekken. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat de bijen zullen steken of een bijennest maken. Maar die angst is onterecht. Solitaire bijen maken geen bijennest en hun angel is te kort om ons te steken. Ook honingbijen steken alleen als ze in het nauw worden gedreven. 


Maak zelf een insectenhotel

In elk seizoen kun je iets voor de bijen doen. Zorg dat er in de lente, zomer en herfst bloeiende planten in de tuin staan. En in de winter? Dan maak je de bij blij met een insectenhotel om in te schuilen en nestelen. Zo’n hotel kun je nu alvast maken met ons handige stappenplan. Gebruik voor bijen vooral holle takken, bamboe en riet. Let op dat er geen scherpe puntjes aan de vulling zitten, zodat de insecten hun vleugels niet beschadigen. Een stukje gaas zorgt ervoor dat de vulling in het hotel blijft zitten. 

Ook leuk om te lezen

 

Wil je ons bezoeken? Dat kan. Wel vragen wij je om je te houden aan de 1,5 meter afstand, kom zoveel mogelijk alleen naar de winkels en doe je aankopen zoals je altijd doet. Dan is er genoeg voor iedereen. Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers verzoeken wij je om de adviezen van ons winkelpersoneel op te volgen en rekening te houden met de hygiënemaatregelen die zijn aangesteld door het RIVM. Op deze manier creëren we samen een veilige winkelomgeving waarbij een goede gezondheid het allerbelangrijkste is. 
Uiteraard staan wij ook online voor je klaar! Heb je een vraag over tuin of dier? Stel je vraag direct via de Welkoop Facebook pagina of via het contact formulier. Onze deskundige medewerkers helpen je graag. We hopen je, net als altijd, zo goed mogelijk tot dienst te zijn.


Zoals altijd staan wij met onze gezamenlijke passie voor je klaar. We doen het tenslotte samen!