Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Insecten, egels, kikkers, vogels – als je je tuin op de juiste manier inricht, komen ze vanzelf bij je langs. Zo geniet je in deze tijd van afstand houden en weinig sociaal contact toch volop van vliegend, scharrelend en kruipend bezoek.


Niet te netjes

Hoe meer dieren je tuin weten te vinden, hoe levendiger het wordt! De meeste dieren voelen zich thuis in een wilde tuin met variatie in beplanting en hoogteverschillen. Een berg snoeiafval of bladeren is een goede schuilplaats voor egels of eekhoorns, laat dat dus liggen. Gebruik geen bestrijdingsmiddelen en zorg dat je tuin goed toegankelijk is. Maak bijvoorbeeld een gat in de heg en laat onder het tuinhek een paar centimeter vrij. Verder is het vooral belangrijk dat er voldoende voedsel te vinden is in je tuin. Voor vogels en egels zijn dat insecten, die trek je aan met bloeiende, nectarrijke bloemen. Eekhoorntjes lok je met notenbomen. 


Plek om te nestelen

Voor verschillende dieren zijn speciale kasten te koop waarin ze kunnen nestelen of overwinteren. Zo wordt het wel heel eenvoudig om je favoriete diersoort te lokken! Hang bijvoorbeeld een vogelhuisje, vlinderkast of vleermuizenkast op. Voor egels zijn er speciale egelmanden te koop. Zet zo’n mand op een beschutte plek, bijvoorbeeld onder een grote struik. Voor eekhoorns zijn er huisjes waarin ze kunnen slapen, maar ook voedselkastjes waar je noten en zaden in kunt doen. 


Vijver vol leven

Met een vijver in je tuin trek je kikkers en padden aan, maar ook andere dieren die komen drinken. Een diervriendelijke vijver heeft oevers die geleidelijk aflopen, biedt veel beschutting en is niet overal even diep. Plant genoeg water-, oever- en moerasplanten, want een vijver met veel planten is aantrekkelijk voor veel dieren. 

Tip: Houd op onze Dierenbingo-kaart bij welke dieren je ziet in je tuin. Hoe snel heb jij je kaart vol? 

Ook leuk om te lezen

 

Wil je ons bezoeken? Dat kan. Wel vragen wij je om je te houden aan de 1,5 meter afstand, kom zoveel mogelijk alleen naar de winkels en doe je aankopen zoals je altijd doet. Dan is er genoeg voor iedereen. Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers verzoeken wij je om de adviezen van ons winkelpersoneel op te volgen en rekening te houden met de hygiënemaatregelen die zijn aangesteld door het RIVM. Op deze manier creëren we samen een veilige winkelomgeving waarbij een goede gezondheid het allerbelangrijkste is. 
Uiteraard staan wij ook online voor je klaar! Heb je een vraag over tuin of dier? Stel je vraag direct via de Welkoop Facebook pagina of via het contact formulier. Onze deskundige medewerkers helpen je graag. We hopen je, net als altijd, zo goed mogelijk tot dienst te zijn.


Zoals altijd staan wij met onze gezamenlijke passie voor je klaar. We doen het tenslotte samen!