Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Nu je veel thuis bent, kun je beter in de gaten houden wat er allemaal in je tuin gebeurt. Weet je eigenlijk maar weinig over de Nederlandse tuinvogels? Dan is dit de perfecte tijd om meer vogels naar je tuin te trekken en de verschillende soorten beter te leren (her)kennen. 


Vogels voeren

Veel mensen denken dat je vogels alleen in de winter mag bijvoeren, maar ook in het voorjaar kunnen ze wel een extraatje gebruiken. Vooral als het een paar dagen slecht weer is geweest en het lastig is om insecten te vinden. In de winter hebben vogels vooral extra vet nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Maar nu hebben ze vooral behoefte aan eiwitten en kalk. Geef ze bijvoorbeeld meelwormen of vierseizoenenvoer. Zet ook een schaal water neer waar ze uit kunnen drinken. 


Elk z’n eigen voorkeur

Wist je dat je aan de vorm van de snavel kunt zien wat vogels graag eten? Een merel heeft een spitse snavel, waarmee hij goed regenwormen uit de grond kan trekken. Een vink heeft een sterke, kegelvormige snavel die heel geschikt is om zaden en pitten te kraken. Sommige vogels eten het liefst van een voedertafel of in een vogelhuisje, andere vogels scharrelen graag op de grond. Strooi daarom voer op de grond en op de voedertafel en hang ook een voedersilo op. 


Leer ze kennen

Wil je meer weten over de verschillende vogels in je tuin? Voer op de website van de Vogelbescherming je postcode in en lees welke vogelsoorten in jouw buurt veel voorkomen. Je krijgt ook tips over hoe je bepaalde vogelsoorten naar je tuin kunt trekken. 


Vogeltelling

Nu heb je misschien eindelijk de tijd om eens goed bij te houden welke vogels je tuin komen bezoeken. De online vogelgids helpt je om ze te herkennen.

Ook leuk om te lezen

 

Wil je ons bezoeken? Dat kan. Wel vragen wij je om je te houden aan de 1,5 meter afstand, kom zoveel mogelijk alleen naar de winkels en doe je aankopen zoals je altijd doet. Dan is er genoeg voor iedereen. Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers verzoeken wij je om de adviezen van ons winkelpersoneel op te volgen en rekening te houden met de hygiënemaatregelen die zijn aangesteld door het RIVM. Op deze manier creëren we samen een veilige winkelomgeving waarbij een goede gezondheid het allerbelangrijkste is. 
Uiteraard staan wij ook online voor je klaar! Heb je een vraag over tuin of dier? Stel je vraag direct via de Welkoop Facebook pagina of via het contact formulier. Onze deskundige medewerkers helpen je graag. We hopen je, net als altijd, zo goed mogelijk tot dienst te zijn.


Zoals altijd staan wij met onze gezamenlijke passie voor je klaar. We doen het tenslotte samen!