Je tuin winterklaar maken, dat is nou echt een fijne klus voor een mooie herfstdag! Maar winterklaar maken betekent niet dat er tot het voorjaar niets meer te genieten valt. Plant gerust nog wat nieuwe plantjes, dan geniet je tot laat in de herfst van kleur in je tuin. En wil je een vaste plant of struik een andere plek geven? Dit is de ideale tijd om dat te doen. 

Kleurrijk najaar

Het najaar kent gelukkig nog genoeg mooie dagen om buiten heerlijk van het zonnetje te genieten. Maar ook op een druilerige dag is kleur in je tuin meer dan welkom! Fleur je tuin daarom op met mooie najaarsbloeiers. Denk aan:

  • Najaarsviolen – deze kleurrijke plantjes zijn goed bestand tegen kou en nattigheid.
  • Calluna ‘Beauty Ladies’ – ook wel zomerheide genoemd, bloeit van september tot november.
  • Gaultheria procumbend – een wintergroene bodembedekker met rode bessen.

Waar wacht je nog op? Zet de plantjes buiten en geniet tot ver in de herfst van kleur in je tuin! Bekijk een selectie uit ons assortiment.

De juiste potgrond gebruiken

Als je een nieuwe plant koopt en deze plant in de tuin, graaf dan een diepere kuil en voeg hierin wat tuinplantengrond toe. Deze grond bevat speciale voedingsstoffen voor nieuwe planten. Op deze manier maak je je plant sterker, beter bestand tegen de winter en zal deze plant in het voorjaar gaan stralen.

Najaarsbloeiers doen het natuurlijk ook goed in potten of bakken. Daarvoor kun je het beste Kwekerspotgrond gebruiken. Voor meer informatie over de juiste potgrond, raadpleeg je onze Potgrondwijzer.

STIHL PG 10 - Snoeischaar -

STIHL

STIHL PG 10 - Snoeischaar -

9.99
STIHL BGE 71 - Elektrische bladblazer - 66 m/s

STIHL

STIHL BGE 71 - Elektrische bladblazer - 66 m/s

119.00 99.00
DCM Gazonmest najaar - Gazonmeststof - 20 kg

DCM

DCM Gazonmest najaar - Gazonmeststof - 20 kg

42.95
Welkoop Kwekers potgrond - Potgrond - 40 L Volume
voordeel
2 voor 15.00

Welkoop

Welkoop Kwekers potgrond - Potgrond - 40 L

7.99

Bemesten

Vergeet niet je tuin in het najaar te bemesten. Hoewel veel planten in het najaar niet zullen bloeien omdat ze in rust verkeren, hebben ze wel voedingsstoffen nodig om zich tegen de winter te beschermen en om zich na verloop van tijd weer voor te bereiden op het voorjaar. Je tuin bemesten in het najaar is hiervoor erg belangrijk. Welkoop verkoopt universele meststoffen van diverse merken, maar ook meststoffen die speciaal zijn samengesteld voor bijvoorbeeld rozen, hortensia’s of de moestuin. Vraag in de winkel om advies welke meststof het beste bij jouw bodem/beplanting past.

Op een ander plekje

Denk je dat een vaste plant of struik op een andere plek in je tuin beter tot z’n recht zal komen? Dan is dit het ideale moment om hem te verplanten. Spit de plant ruim los, zodat de wortels niet beschadigen. Aan de wortels zitten haarwortels, die zijn heel belangrijk voor de opname van voeding en water. Let dus goed op dat die heel blijven. Zet de plant op z’n nieuwe plek in een ruim gat en vul de grond aan met potgrond of compost. Zorg dat je plant stevig in de grond staat, zodat hij bestand is tegen de herfstwind. Houd hem de eerste weken na het verplanten goed in de gaten. Valt er weinig regen, geef dan wat extra water.

Ook leuk om te lezen