Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

In het vroege voorjaar lijkt je tuin bijna met de dag te veranderen. Let maar eens op nu je veel thuis bent! Planten die weer boven de grond komen, de eerste blaadjes aan de struiken en bloemen die beginnen te bloeien. Je geniet nog meer als je je borders even goed wiedt en je tuin aanvult met prachtige voorjaarsbloeiers. Met deze to do-lijst heb je je borders straks mooi voor elkaar!

Maak korte metten met onkruid

Zo’n eerste wiedronde na de winter kost even tijd, maar je hebt er wel de hele zomer plezier van. Want als je nu grondig te werk gaat, is het de rest van het seizoen gewoon een kwestie van bijhouden. Je kunt met de hand wieden, maar er is ook allerlei gereedschap om je het net iets makkelijker te maken. Met een schoffel, hak of cultivator maak je het onkruid los. Heeft het onkruid stevige wortels, gebruik dan een distelsteker of onkruidsteker. Let wel goed op dat je de wortels van je planten niet beschadigt. Je laat je border netjes achter als je het onkruid na afloop opruimt met een hark, bezem of ballastschop. 

Tip!
Wist je dat het lastiger is om onkruid te wieden als de grond nat of vochtig is? Als de grond goed droog is, laat het onkruid gemakkelijker los. Een mooi klusje dus als het al een paar dagen mooi weer is geweest! Een ander voordeel is dat het losgehaalde onkruid snel verdort in de zon en dat er minder grond loskomt bij het uitharken. 

Bemest voor een goede start

Geef je border een boost met tuinmest! De planten kunnen deze wel gebruiken na zo’n lange winter. Dan heb je straks extra veel plezier van je planten en bloemen. 

Pak de tegels aan

Heb je veel onkruid tussen je tegels? Dit kun je weghalen met een voegenkrabber. Je kunt het ook wegspuiten of –branden. Verwijder ook de groene aanslag van de tegels. Dit kun je doen met terrasreiniger of een hogedrukspuit.

Plant plantjes 

Met het planten van voorjaarsbloeiers tover je tuin in een mum van tijd om tot kleurrijk paradijsje! Je kunt de bloemen zowel in een pot als in een border zetten. Maar welke plant past bij jou? We geven je graag een paar tips

Let op: plantjes verkopen wij alleen in de winkel en niet online.

Ook leuk om te lezen

 

Wil je ons bezoeken? Dat kan. Wel vragen wij je om je te houden aan de 1,5 meter afstand, kom zoveel mogelijk alleen naar de winkels en doe je aankopen zoals je altijd doet. Dan is er genoeg voor iedereen. Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers verzoeken wij je om de adviezen van ons winkelpersoneel op te volgen en rekening te houden met de hygiënemaatregelen die zijn aangesteld door het RIVM. Op deze manier creëren we samen een veilige winkelomgeving waarbij een goede gezondheid het allerbelangrijkste is. 
Uiteraard staan wij ook online voor je klaar! Heb je een vraag over tuin of dier? Stel je vraag direct via de Welkoop Facebook pagina of via het contact formulier. Onze deskundige medewerkers helpen je graag. We hopen je, net als altijd, zo goed mogelijk tot dienst te zijn.


Zoals altijd staan wij met onze gezamenlijke passie voor je klaar. We doen het tenslotte samen!