Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Veel insecten in je tuin, betekent voldoende voedsel voor vogels. Maar je kunt nog meer doen om vogels naar je tuin te trekken.

Nestkastje

Hang een nestkastje op. Vogels zijn al druk aan het broeden, maar nog niet iedere vogel heeft zijn plekje gevonden om de eieren uit te broeden. Je bent dus nog niet te laat! Een nestkast mag niet in de volle zon en regen hangen. Hang de invliegopening daarom het liefst in oostelijke richting, noord tot zuidoost is ook goed, als hij maar naar het licht gericht is. Vogels houden van ochtendzon in de nestopening.

Beplanting

Vogels gebruiken planten om hun nest in te maken. Daarbij is het belangrijk dat de plant stevig is en diep genoeg zodat er voldoende beschutting is. Ook kun je bessendragende struiken planten. Hier kunnen de vogels lekker van eten.

Vogelbadje

In deze tijd van het jaar kun je een vogelbadje op een beschutte plek plaatsen. Zorg dat het badje met name op warme dagen goed gevuld blijft. Wie weet komen er vogels in jouw tuin badderen, een mooi spektakel om te zien! 

Ook leuk om te lezen