PVG / Qlima

Qlima staat voor expertise, betrouwbaarheid, zorg, duurzaamheid en flexibiliteit.  De kwaliteit van lucht in huis is een bepalende factor voor het welzijn van jou en je gezin. De temperatuur, vochtigheid, zuiverheid, geur, circulatie en het zuurstofgehalte van de lucht beïnvloeden onze zintuigen en bepalen onze gemoedstoestand. Qlima wil mensen helpen het klimaat in huis zodanig te verbeteren dat ze zich comfortabel voelen.

Kachels

Er is een specifieke Qlima kachel voor iedere ruimte en/of specifiek gebruik. Je gebruikt de kachels het hele jaar door. In de winter om die ruimtes bij te verwarmen waar geen CV aanwezig is. In het voorjaar en in het najaar op de camping, op het terras, in de hobbyruimte/schuur, maar ook binnen, in ruimtes waar het ’s avonds behoorlijk fris kan worden. Op de camping vooral gewaardeerd omdat het stoken op Qlima kachelbrandstof geen condens oplevert in de voortent. Bovendien is het veel goedkoper dan stoken op elektrisch. In de zomer, als de mooie zomeravond op zijn eind loopt, kan je langer genieten met een Qlima kachel.

 

Ontvochtigers

De luchtvochtigheid is de hoeveelheid waterdamp die in de lucht zweeft. Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid eenvoudig meten. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 45 en 60%. Ideale omstandigheden voor mens, dier en interieur. 

Qlima brandstoffen

Qlima kachelbrandstoffen zijn bestemd voor petroleumkachels, zowel 100% mobiele kouskachels als zeer moderne elektronisch gestuurde laserkachels. Met meer dan 30 jaar ervaring is Qlima de Europees marktleider in kachelbrandstoffen. Vanuit de eigen fabriek in Gent wordt het ruwe materiaal verwerkt tot de schoonste, meest efficiënte brandstof met de beste prestaties op de markt.Qlima kachelbrandstoffen zijn de meest gezuiverde op de markt. Daardoor het meest geurloos. Het gebruik van de Qlima kachelbrandstoffen garandeert bovendien een optimaal rendement en een lange levensduur van de kachel.Gedurende het ontwikkelingsproces wordt niet alleen naar de brandstof gekeken, maar ook naar de verpakkingen. Zo biedt Qlima haar brandstof aan in 100% recycleerbare eco-cans van PET. En de verpakkingen worden in de eigen fabriek geblazen, dit beperkt de transportkosten van grondstoffen.