Profiteer nu van 20% korting op 1 artikel naar keuze. Gebruik code KORTING20 bij het afrekenen. Bekijk actievoorwaarden.
Regenton kopen
Ieder jaar sproeien we gemiddeld meer dan 2000 liter water in de tuin. Daar zit nog geen poetsbeurt met de hogedrukspuit bij gerekend, of het wassen van de auto. Al dat hemelwater kun je toch veel beter opvangen? Door een regenton te installeren kun je honderden liters water besparen. Zo verdient een regenton zichzelf snel terug en ben je bovendien milieubewust bezig. Maar welke kies je dan, en hoe werkt het precies? Dat vertellen we je graag.
Hoe werkt een regenton?
Met behulp van een koppelstuk sluit je de regenton aan op de afvoerpijp van de dakgoot. Het liefst plaats je de regenton een beetje in de hoek van de tuin of in de schaduw. Je bent hierin dus wel afhankelijk van de afvoerpijp. Je kunt natuurlijk een verloopstuk maken of plaatsen, maar kijk voordat je een regenton koopt dus goed of je deze wel kunt plaatsen! Moet de ton in de volle zon komen te staan? Kies dan in elk geval een ton met een deksel. Heb je de plek gekozen en ben je klaar om de regenton te plaatsen? Dan kun je het type gaan uitkiezen.
- Kunststof regenton
Het is gebruiksvriendelijk, slijtvast en gaat lang mee. Bijna elke moderne regenton is van kunststof. Vroeger werden oude olievaten nog wel eens neergezet, zonder deksel. Die waren ook al van kunststof! Als je nu bijvoorbeeld voor een Elho Regenton kiest, dan heb je een ton met deksel. Dan heb je minder vuil in de waterton en minder risico dat insecten eitjes in je ton leggen. Een sterke kunststof regenton is een goede basis. - Een regenton met kraan
Zet je regenton op een verhoging! Een voet of standaard voor je regenton is handig, dan kun je optimaal gebruikmaken van het kraantje onderaan de ton. Let op: de meeste regentonnen worden geleverd zonder standaard. Deze moet je er dan los bij kopen. Je kunt uit de regenton scheppen met een emmer, maar het gebruik van een kraantje is handig. Minder risico op morsen en makkelijker te doseren. - Een regenton met standaard
Als je regenton dicht bij de grond staat, dan kun je minder makkelijk water tappen, of zelfs helemaal niet. Door een voet of standaard onder de regenton te zetten, zorg je dat een emmer makkelijk onder het kraantje past. Bovendien kun je bij sommige regentonnen een tuinslang aansluiten. Door de ton wat hoger te zetten, heb je gelijk iets meer waterdruk. Dat sproeit toch prettig!
Alles voor in de tuin
Bij Welkoop weten we alles over het verzorgen van je tuin. Is de regenton voor jou pas de eerste stap? Zelf elke dag je planten water geven is nogal een klus. Maak het gemakkelijk met een goede gieter. Ideaal om te combineren met je nieuwe regenton. Is dat gesjouw je toch teveel moeite, bewater je tuin dan automatisch. Gaat dat je net wat te ver, koop dan een goede tuinslang voor het sproeien van de tuin. Is al die informatie voor jou de druppel die de regenton doet overlopen? Bekijk dan onze overzichtspagina over werken in de tuin.