Plantenbakken

Met plantenbakken zet je het hele jaar door de bloemetjes buiten. Ook zijn er bloembakken die je binnen kunt gebruiken. Heb je een grote tuin, een kleine tuin? Misschien alleen een klein balkon? Voor iedere situatie is er een bloembak die bij je past. Er zijn veel soorten; zo zijn er grote, hangende, langwerpige en hoge plantenbakken. Je kunt kiezen voor een plantenbak van hout, kunststof, steen of zelfs beton. Voor klimplanten bestaat er ook een bak met klimrek. Zo verkoopt Welkoop een ruim assortiment voor iedere balkon en tuin.

Populaire producten: Balkon plantenbakken | Bloempotten | Plantenbak trolleys

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Plantenbakken kopen

Planten staan leuk in iedere tuin, maar je kan ze niet overal kwijt. Er bestaan bakken en potten in zoveel soorten dat er altijd wel een bloembak is die past bij jou. Heb je een betegelde tuin of een balkon? Daar kan je speciale bloembakken voor vinden. Naast plantenbakken voor buiten verkoopt Welkoop ook potten en bakken voor binnen. Afhankelijk van jouw wensen moet je dus beslissen welk materiaal en welke vorm bij jouw situatie past.

Plantenbakken kunnen gemaakt zijn uit verschillende materialen:

 • Hout
  Plantenbakken gemaakt van hout passen bij ieder terras en interieur. Hout is tijdloos voor zowel binnen als buiten.
 • Kunststof
  Plantenbakken van kunststof kan je gebruiken voor veel planten. Het voordeel van kunststof is dat deze bakken bestand zijn tegen alle typen weer: van zon tot regen. Ook zijn deze potten enorm vorstbestendig. Daarom is dit type bak geschikt voor binnen en buiten.
 • Steen
  Bakken van steen vind je vooral in de tuin als sierbestrating, vaak in dezelfde stijl als je terrastegels. Deze bloembakken van steen zijn robuust, duurzaam en passen in zowel moderne- als klassieke tuinen.
 • Beton
  Bakken van beton zijn strak, duurzaam en makkelijk te onderhouden. Ze zijn vorstbestendig en hebben een speciale afwatering waardoor het beton niet barst. Van deze bakken zal je dus lang kunnen genieten.

Je hebt de keuze uit allerlei soorten en maten. Grote plantenbakken zijn erg geschikt als versiering van jouw tuin, terras of dakterras. Hoge plantenbakken zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Lange- en rechthoekige en bakken met klimrek zijn vooral geschikt voor in de tuin. Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een verticale of hangplantenbak, hiermee heb je toch een leuke bak op jouw balkon.

Voor iedere plant een bak
De plant die je in je bak wilt zetten bepaalt een hoop. Niet iedere plant is geschikt voor iedere bloembak. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het materiaal. Bloembakken van kunststof kunnen namelijk beter tegen kou, waarbij potten van aardewerk meer warmte vasthouden. Weet je dat jouw plant lange wortelen heeft? Dan moet je kiezen voor een diepere bak of pot.

Verder moet je ook letten op de afvoergaten in de bodem van de bak of pot. Deze gaten zorgen ervoor dat je plant niet verdrinkt wanneer het hard regent of je teveel water geeft. Zitten er geen gatenin de bodem? Maak deze dan zelf.

Bloembakken toch te groot? Kijk dan bij onze:

 • Plantenschotels
 • Plantenmanden
 • Hangpotten
 • Balkonbakken
 • Bloempotten

Wil je je tuin nog mooier maken? Bij Welkoop verkopen we allerlei tuindecoratie. Kijk bijvoorbeeld bij onze dierenbeelden, regenmeters, thermometers of fakkels.