Buxusscharen

Buxus in je tuin? Of je deze plant nu laag en strak hebt of het liefst in een mooie vorm ziet – hij houdt zichzelf niet in model. Dat betekent snoeien! Dit gaat het beste met een buxus heggenschaar. Deze kleine handheggenschaar is wendbaar, beschikt over een scherpe punt en fijne handgrepen. De ideale snoeischaar voor het precieze knipwerk! Heb je behoorlijk wat te knippen, dan is er ook een buxusschaar op elektriciteit, accu of benzine. Bij Welkoop hebben we buxusscharen van de merken Wolf-Garten en Freund, en met motor van Stihl en Stiga.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Buxusscharen voor de tuin

De buxus is een haagplant met allemaal kleine blaadjes. Hoe vaker je hem snoeit – hoe beter. Zo wordt de buxus mooi dicht. Snoei bijvoorbeeld vier keer per jaar. Hoewel, eigenlijk is de term ‘snoeien’ niet helemaal juist. Want bij de buxus haal je geen hele takken weg zoals je met een snoeischaar doet – maar alleen de uitstekende delen. Je ‘knipt’ de buxus om een bepaalde vorm te krijgen of houden. Een strakke, rechte vorm of een figuur: een bol, spiraal, appel, peer of eigen creatie – je kunt met de buxus alle kanten op.

Om die mooie vormen in een buxus te krijgen, heb je handzaam tuingereedschap nodig. Speciaal om de buxus goed te kunnen knippen, zijn de buxusscharen ontwikkeld. Je hebt verschillende buxusscharen. Moet je meters maken, dan is een kleine elektrische heggenschaar heel comfortabel. Sommige van deze heggenscharen beschikken over twee messen: één voor sierstruiken en één voor gras. Met zo’n gras- en buxusschaar kun je dus ook de graskanten trimmen. Is de hoeveelheid knipwerk in je tuin te overzien, dan kun je prima af met een handmatige buxus snoeischaar. Hiermee knip je heel precies en gewoon, met je eigen spierkracht. Tuinschandschoenen aan en knippen maar!

Tip! De buxus heeft na het knippen meer water nodig, om te herstellen. En wil je je haagplant het hele jaar door mooi groen en gezond houden, kijk dan ook eens naar buxusmest.

Buxus snoeischaar bij Welkoop

Wil je de buxus handmatig knippen, dan heb je een buxus snoeischaar nodig. Dit tuingereedschap is bij uitstek geschikt voor vormsnoei: hagen die je in een vorm wilt snoeien. Bij Welkoop kun je zulke buxusscharen kopen van Freund en WOLF-Garten. Deze scharen zijn licht van gewicht en – in vergelijking met heggenscharen – kleiner van formaat. Wendbaar dus, waardoor je kleine hagen heel precies, snel én in mooie vormen kunt snoeien. En kom je soms een dikkere tak tegen? Met de WOLF-Garten buxusschaar werk je ook die makkelijk weg, want deze buxus heggenschaar heeft een geïntegreerde takkensnijder. Samen met de anti-kleeflaag op de messen van edelstaal, de instelbare messpanning en de schokabsorberende stootbuffers, beschik je over extra’s die het knippen nog plezieriger maken. Dus of je nu een professionele buxusschaar zoekt of gaat voor de beste prijs-kwaliteit; bij Welkoop vind je buxusscharen die geknipt zijn voor jouw snoeiklus.

Grote haag knippen? Kijk eens naar onze buxus heggenscharen op benzine, accu of elektriciteit