Snoeien op hoogte

Groeit het groen je boven het hoofd? Heb je veel bomen en struiken in je tuin en sta je niet graag te stunten op een trap? Een snoei-giraffe biedt uitkomst. Met deze lange snoeischaar kun je hoog snoeien – gewoon vanaf de grond. En je kunt niet alleen de lucht in – ook dicht bij de grond snoei je takken van struiken waar je anders maar moeilijk bij kunt. Bij Welkoop kun je snoei-giraffes in verschillende uitvoeringen kopen. Ga voor een exemplaar waarmee je kunt snoeien op een hoogte van drie meter of zoek het nog hogerop met een snoeigiraffe met een reikwijdte van zes meter.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Snoeigereedschap voor snoeien op hoogte

Een hoge boom snoeien, hoge heg snoeien of hoog gras snoeien – de snoei-giraffe is van alle markten thuis. Anders dan normale snoeischaren, heeft deze snoeischaar een lange, telescopische steel. Door die uit te schuiven, bereik je takken op meters hoog. De topschaar van een snoei-giraffe bedien je met een draad die van de schaar via de steel naar beneden loopt. Sommige snoei-giraffes hebben ook een boomzaag waarmee je de dikken takken doorzaagt.

Naast op hoogte, kun je ook takken op moeilijk bereikbare plaatsen snoeien. Dus ook de eigenwijze takken die nog bovenuit een hoge haag steken kun je snoeien, of een struik die dan wel laag bij de grond is, maar toch lastig bereikbaar met een snoeischaar.

Comfortabel en veilig hoog snoeien

Het grote voordeel van dit snoeigereedschap is dat je tijdens het snoeien op hoogte of moeilijk bereikbare plekken niet op een wankele ladder hoeft te staan, te rekken of strekken of voorover te buigen. Je kunt comfortabel werken in een ergonomische houding. Naast het gemak en comfort dat je van een snoei-giraffe hebt, geeft het ook meer veiligheid. Waar je met een heggenschaar twee handen nodig hebt om te snoeien, en je dus op een ladder geen hand vrij hebt om jezelf vast te houden – sta je met een snoei-giraffe stevig met beide benen op de grond. En doordat je niet boven je macht kracht hoeft te zetten, kost het ook een stuk minder moeite om die hoge takken te snoeien. Daarnaast heb je vanaf de grond meestal goed zicht op de takken die gesnoeid moeten worden.

Snoei-giraffe bij Welkoop

Hoe hoog wil je snoeien? Dat antwoord is eigenlijk bepalend voor welke snoei-giraffe geschikt is. De maximale hoogte is bijvoorbeeld om en nabij 3 meter of 6 meter. Deze hoogte heet ook wel de reikwijdte en is gemeten inclusief gebruiker. De snoeicapaciteit van de snoei-giraffes van Fiskars zijn gelijk aan elkaar: je knipt met de boomschaar takken met een doorsnede tot 32 millimeter door. Bij de Fiskars snoei-giraffe met een reikwijdte van 6 meter zit ook een boomzaag, zodat je naast het snoeien ook op hoogte kunt zagen. En handig: de snoeikoppen van de snoei-giraffes van Fiskars kunnen 230˚ worden gedraaid. Dus of je nu een hoge haag gaat snoeien of een hoge boom – je kunt in iedere positie comfortabel werken.