Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

Lekker met je handen wroeten in de aarde, dat werkt heel ontspannend. Het helpt je om je hoofd leeg te maken en al het slechte nieuws even te vergeten. Het is wel handig als je een paar basisgereedschappen in je tuinschuurtje hebt liggen. Daarmee wordt werken in de tuin nóg meer ontspannen! 

Tuinhandschoenen

Het belangrijkste bij de keuze van tuinhandschoenen: passen ze goed? Want als ze te groot of te klein zijn, kun je er niet goed mee werken. Sommige tuinhandschoenen zijn waterdicht, gemaakt van extra stevig materiaal of voorzien van een antislip-coating. Dat is fijn als je in natte aarde moet werken of doornen of distels tegenkomt. Maar als je de handschoenen alleen gebruikt om te plantjes te planten of onkruid te wieden, zijn simpele handschoenen van katoen meestal voldoende.

Tuinschep

Een klein tuinschepje komt bij veel werkzaamheden van pas: om een gat te maken voor een plant of struik, om potgrond in een pot te scheppen of om onkruid te verwijderen. Een stalen schepje is het meest stevig en gaat lang mee. 

Schoffel

Met een schoffel snijd je de wortels van onkruid door en maak je de grond lekker los. Schoffelen is ook fijn omdat je erbij kunt staan, je hoeft dan niet de hele tijd op je knieën te zitten.

Hark

Een hark is handig om de grond om te woelen of te bemesten. Voor dit soort werkzaamheden is een metalen hark het meest geschikt. Met een plastic hark kun je niet genoeg kracht zetten, die is vooral geschikt voor het verwijderen van bladeren in de herfst of het bij elkaar harken van gras na het maaien. Voor precisiewerk is een handharkje ideaal. 

Tuinslang

Vooral in droge perioden onmisbaar: een tuinslang! Anders blijf je heen en weer lopen met een gieter. Je kunt de tuinslang ook koppelen aan een sproeier, dat is nog gemakkelijker water geven.

Snoeischaar

Veel sterker en scherper dan een gewone schaar en daarom heel geschikt om vaste planten mee te snoeien. Kleine takken knip je met een snoeischaar makkelijk door, maar voor grotere struiken en takken heb je een heggenschaar of snoeizaag nodig. 

Ook leuk om te lezen