Nu de wintertijd weer ingaat, lopen jij en je hond wat vaker in het donker. Het is belangrijk dat niet alleen jij goed zichtbaar bent, maar je hond ook. En wat als het straks echt koud wordt, houdt zijn vacht je hond dan warm genoeg? Met onze tips gaan jij en je hond veilig de winter in.

Goed zichtbaar

Als je je hond in de schemering of het donker uitlaat, laat hem dan altijd aan de binnenkant lopen en wandel zoveel mogelijk over goed verlichte voetpaden. Als jullie allebei een veiligheidshesje aan doen, weet je zeker dat andere weggebruikers jullie goed zien. Voor extra veiligheid kun je een speciaal veiligheidslampje aan de riem of de halsband bevestigen. Er zijn ook reflecterende halsbanden en hondenriemen te koop. Of je hond nu klein of groot is, voor elke hond is er een passende oplossing zodat hij veilig naar buiten kan.

Warm genoeg?

Veel honden krijgen in de winter automatisch een dikkere vacht. Maar dit geldt niet voor alle rassen. De Rhodesian Ridgeback komt bijvoorbeeld oorspronkelijk uit Afrika en heeft een heel korte vacht. En ook een naakthond krijgt uiteraard geen wintervacht. Let dus altijd goed op of je hond het warm genoeg heeft buiten. Begint hij te rillen, dan is het tijd om weer naar binnen te gaan. Je kunt je hond ook een jasje of dekje aandoen tegen de kou. 

Frontline Spot On Hond (10 - 20 kg)  - Vlooien & Tekenmiddel - 4 X 1,34 ml

Frontline

Frontline Spot On Hond (10 - 20 kg) - Vlooien & Tekenmiddel - 4 X 1,34 ml

28.49
Julius K9 - Harnas - Antraciet - Maat 1 - 63-85cm

K9

Julius K9 - Harnas - Antraciet - Maat 1 - 63-85cm

44.49
Julius K9 Neon - Harnas - Groen - Maat 0 - 37 X 28 X 24 CM

K9

Julius K9 Neon - Harnas - Groen - Maat 0 - 37 X 28 X 24 CM

41.50
Natural Fresh Fish Adult - Hondenvoer - Zalm - 2 kg

Natural Fresh

Natural Fresh Fish Adult - Hondenvoer - Zalm - 2 kg

16.95

Voeding aanpassen

Let goed op of je hond niet afvalt in de winter. De kans hierop is bij de ene hond groter dan bij de andere. Een hond met een korte vacht die veel buiten is, heeft veel energie nodig om op temperatuur te blijven. Voor een hond met een dikke vacht die lekker bij de verwarming ligt, geldt dat minder. Onze medewerkers adviseren je graag over de beste voeding voor jouw hond.

Bescherm de poten

Strooizout kan bij je hond voor irritatie van de voetzolen zorgen. Je kunt de poten van je hond insmeren met vaseline voordat je naar buiten gaat. Of gebruik speciale voetzolen spray. Spoel de voetzolen bij thuiskomst af met lauw water en maak ze goed droog. 

Nooit doen in de winter

  • Met een natte vacht naar buiten. Dan koelt je hond heel snel af.
  • Je hond in de auto achterlaten als het vriest. Je hond kan dan niet bewegen om warm te worden.
  • Met je hond het ijs op. Als je hond uitglijdt, kan hij zijn gewrichten, botten of spieren bezeren. En hij kan natuurlijk door het ijs zakken.
  • Je hond (veel) sneeuw laten eten. Het is te koud voor zijn maag en hij kan er ziek van worden.


Ook leuk om te lezen