Door de huidige situatie is het bij ons erg druk. De bezorging van je bestelling, reactie van onze klantenservice of leveranciers duurt langer dan je van ons gewend bent.
Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld.

De tuin komt al weer aardig tot leven! Maar hij is natuurlijk nog niet zoals in de zomer: de aarde is nog goed zichtbaar en het is allemaal een beetje kaal. Met een paar nieuwe plantjes in de tuin krijgt deze meteen een heel ander aangezicht en kun je meteen genieten van kleur in de tuin!

Geranium

De geranium geeft kleur aan elk siertuin, maar in een mooie pot of bloembak ook zeker aan je balkon. Deze plant houdt van een zonnig plek, niet teveel water en een voedselrijke grond. Een goede tip is om de uitgebloeide bloemen regelmatig weg te halen. Dan is er weer ruimte voor nieuwe bloemen en kun je lang blijven genieten van je geraniums.

Campanula

Met z’n uitbundige bloemen vormt de campanula een stralend middelpunt. De plant is makkelijk te onderhouden, dus je geniet er de hele zomer volop van.

Blooming Joy Perkplant

Deze vrolijke mix van perkplantjes staan in elke tuin goed. Kan jouw tuin wel wat kleur gebruiken? Dan zijn de blooming joy perkplanten een goede keuze. Deze bonte verzameling van verschillende soorten en kleuren perkplantjes zorgen er voor dat jouw tuin er dit voorjaar weer uitbundig bij staat.

Petunia

Van de petunia geniet je ook lang, want deze plant staat bekend om de langdurige bloei. Petunia’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

Lavendel

Lavendel kun je nu planten, om vervolgens de hele zomer plezier van te hebben! Daarnaast ruikt hij natuurlijk heerlijk

Let op: plantjes verkopen wij alleen in de winkel en niet online.

De juiste grond

Het is goed om de voorjaarsplantjes te planten in de juiste potgrond, want dan groeien en bloeien ze beter. Kijk in onze potgrondwijzer hoe je de juiste grond kiest. Zorg bij de vaste planten in ieder geval voor een luchtige bodem met veel organische stof, want die houdt het water goed vast. Je kunt de bodem ook bedekken met een laagje compost, dan droogt de grond minder snel uit.

Elk z’n eigen voorkeur

Elke plant heeft zo z’n voorkeur als het gaat om de manier van verzorgen. Sommige planten krijgen het liefst elke dag een flinke scheut water, andere worden liever een beetje ‘verwaarloosd’. Houd daar rekening mee, net als dat elke plant ook z’n favoriete standplaats heeft; de een in de zon, de ander in de schaduw.

Bewateren

Je kunt je buitenplanten het best regenwater geven, want daar zitten veel mineralen in en geen kalk. Vang het water bijvoorbeeld op in een regenton. Vul het regenwater af en toe aan met een scheutje vloeibare bemesting. 

Ook leuk om te lezen

 

Wil je ons bezoeken? Dat kan. Wel vragen wij je om je te houden aan de 1,5 meter afstand, kom zoveel mogelijk alleen naar de winkels en doe je aankopen zoals je altijd doet. Dan is er genoeg voor iedereen. Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers verzoeken wij je om de adviezen van ons winkelpersoneel op te volgen en rekening te houden met de hygiënemaatregelen die zijn aangesteld door het RIVM. Op deze manier creëren we samen een veilige winkelomgeving waarbij een goede gezondheid het allerbelangrijkste is. 
Uiteraard staan wij ook online voor je klaar! Heb je een vraag over tuin of dier? Stel je vraag direct via de Welkoop Facebook pagina of via het contact formulier. Onze deskundige medewerkers helpen je graag. We hopen je, net als altijd, zo goed mogelijk tot dienst te zijn.


Zoals altijd staan wij met onze gezamenlijke passie voor je klaar. We doen het tenslotte samen!