Welkoop 4-seizoenenkalk - 20 kg

Volledige productbeschrijving

Varianten
 • 20 kg
 • 10 kg
11.49 Prijs per kg 0.57
Controleer winkelvoorraad
Bestel 
 • Snelle werking
 • Indirecte werking tegen mos
 • 100% natuurlijk
 • Productomschrijving
 • Specificaties
 • Leverinformatie
 • Reviews

Productomschrijving

Welkoop 4-seizoenenkalk verhoogt de pH-waarde (indicator voor de zuurgraad) van de grond. De bodem van je tuin verzuurt door de opname van voedingsstoffen door planten. Doordat veel planten houden van een niet-zure grond, is het raadzaam regelmatig kalk te strooien. Welkoop 4-seizoenenkalk is 100% natuurlijk en heeft een snelle werking waardoor deze kalk het hele jaar door te strooien is. 4-seizoenenkalk verbetert ook de bodemstructuur. Een juiste pH zorgt voor een goede opname van bemesting en voedingselementen. Ook helpt het de vorming van mos te voorkomen.

Specificaties

Advies
Gebruiksadvies Welkoop 4-seizoenenkalk is het hele jaar te gebruiken. Door de snelle werking is deze kalk ook geschikt voor toepassing in het vroege voorjaar. Strooi de 4-seizoenenkalk gelijkmatig uit. Bij toepassing in de moestuin de kalk na toediening licht inwerken. Zuurminnende gewassen zoals heide, azalea, rododendron en aardappel houden van een zure grond. Pas hierbij dus op met de toediening van kalk.
Dosering pH met 0,1 verhogen: ± 5 kg per 100 m². Jaarlijks onderhoud: 5-10 kg per 100 m². Strooi niet meer dan 20 kg per 100 m² in één keer, maar verdeel de kalk dan over het najaar en vroege voorjaar.
Toepassing
Geschikt voor Gazon Ja
Geschikt voor Moestuin Ja
Geschikt voor Siertuin Ja
Kenmerken mesttof
Behandelbaar oppervlak 200 m²
Geschikt voor strooiwagen Ja
Productvorm Korrels
Natuurlijk Ja

Uitleg over de verzendicoontjes bij producten:

 • Afhalen:
  Dit icoontje wijst erop dat je dit artikel kunt afhalen in de winkel. Je kunt de voorraadbeschikbaarheid van de winkel checken door in het veld "controleer winkelvoorraad" je postcode in te vullen en op te klikken. Op het moment dat de winkel je order heeft verwerkt, ontvang je een afhaalbericht via de mail en kun je de order afhalen in de geselecteerde winkel.

 • Thuisbezorgd:
  Dit icoontje wijst erop dat dit artikel kan worden thuisbezorgd. Wij bezorgen alleen binnen Nederland.

 • Thuisbezorgd op afspraak:
  Dit icoontje wijst erop dat dit artikel rechtstreeks door de leverancier wordt geleverd. Bestel het artikel online of in 1 van onze winkels.
  Bestel je online? Plaats het artikel in je winkelwagen en kies voor thuisbezorgen. Op het moment dat je je order hebt afgerond en betaald zal de leverancier de verdere afhandeling van de order voor zijn rekening nemen. Bij hele grote artikelen (tuinkas, speeltoestel, ...) zal de leverancier voor levering contact met je opnemen. Wij bezorgen alleen binnen Nederland.

 • Thuisbezorgd met een transporttoeslag:
  Dit icoontje wijst er op dat er een transporttoeslag wordt berekend bij verzending van dit artikel. Voor het thuisbezorgen van dit artikel rekenen we een transporttoeslag per bestelde eenheid. De hoogte van de transporttoeslag kan per artikel verschillen en wordt altijd berekend ook bij een order. De hoogte van de transporttoeslag kun je vinden op de artikel pagina. Wij bezorgen alleen binnen Nederland.

Stiga SV 213E - Verticuteermachine - 32 cm

Stiga

Stiga SV 213E - Verticuteermachine - 32 cm

119.00
DCM Gazonmeststof - Gazonmeststof - 20 kg

DCM

DCM Gazonmeststof - Gazonmeststof - 20 kg

39.50
Talen Buitenmeubelen Weidebank - Tuinbank - Bruin - 120 x 91 x 62 cm

Talen Buitenmeubelen

Talen Buitenmeubelen Weidebank - Tuinbank - Bruin - 120 x 91 x 62 cm

129.00
Gloria Prima 5 - Drukspuiten - 5 liter

Gloria

Gloria Prima 5 - Drukspuiten - 5 liter

27.95
Verder winkelen