• Best for Birds - Nestkast Mussenvilla - 51 x 20 x 17 cm

Best for Birds - Nestkast Mussenvilla - 51 x 20 x 17 cm

Volledige productbeschrijving

19.99
 
Bestel 
 • 3 seperate nestcompartimenten
 • Geschikt voor huismus, ringmus, koolmees, pimpelmees
 • Te openen via deur aan de zijkant
 • Productomschrijving
 • Specificaties
 • Leverinformatie
 • Reviews

Productomschrijving

In geen enkele tuin mag een nestkast ontbreken. Deze basic nestkast met pure materialen biedt mussen een goede plek om in te nesten en om populaties van deze vogelsoort te behouden of weer terug te krijgen in een gebied. Vroeger was het ondenkbaar dat men een nestkast voor mussen ophing. Er waren er zoveel en ze vonden altijd wel ergens onderdak. De laatste jaren is de mussenpopulatie echter drastisch afgenomen en de moderne woningbouw maakt het vinden van een geschikte nestplaats moeilijker. De mussenflat heeft drie woningen omdat mussen graag bij elkaar zitten. Deze op maat gemaakte nestkast met zinken dak biedt niet alleen de Huismus maar ook de Ringmus, de Koolmees en de Pimpelmees een goede plek om in te nesten. In de winter bewijst de nestkast vaak een goede dienst voor de vogels om te schuilen tegen het slechte weer. Een juiste plaats om de kast op te hangen is een rustige en enigszins beschutte plaats, dus niet pal in de zon of op de regenzijde, met een vrije aanvliegroute voor de vogel. Het najaar is de beste tijd om de nestkast schoon te maken.

Specificaties

Algemeen
Afmeting of diameter in cm 51 x 20 x 17 cm
Alle tuinvogels Nee
Roodborstje Nee
Merel Nee
Lijster Nee
Kwikstaart Nee
Specht Nee
Koolmees Ja
Pimpelmees Ja
Kuifmees Ja
Groenlingen Nee
Mussen Ja
Nachtdier Nee
Eekhoorn Nee
Egels Nee
Zitstok Nee
Staand Nee
Hangend Ja

Uitleg over de verzendicoontjes bij producten:

 • Afhalen:
  Dit icoontje wijst erop dat je dit artikel kunt afhalen in de winkel. Je kunt de voorraadbeschikbaarheid van de winkel checken door in het veld "controleer winkelvoorraad" je postcode in te vullen en op te klikken. Op het moment dat de winkel je order heeft verwerkt, ontvang je een afhaalbericht via de mail en kun je de order afhalen in de geselecteerde winkel.

 • Thuisbezorgd:
  Dit icoontje wijst erop dat dit artikel kan worden thuisbezorgd.

 • Thuisbezorgd op afspraak:
  Dit icoontje wijst erop dat dit artikel rechtstreeks door de leverancier wordt geleverd. Bestel het artikel online of in 1 van onze winkels.
  Bestel je online? Plaats het artikel in je winkelwagen en kies voor thuisbezorgen. Op het moment dat je je order hebt afgerond en betaald zal de leverancier de verdere afhandeling van de order voor zijn rekening nemen. Bij hele grote artikelen (tuinkas, speeltoestel, ...) zal de leverancier voor levering contact met je opnemen. 

 • Thuisbezorgd met een transporttoeslag:
  Dit icoontje wijst er op dat er een transporttoeslag wordt berekend bij verzending van dit artikel. Voor het thuisbezorgen van dit artikel rekenen we een transporttoeslag per bestelde eenheid. De hoogte van de transporttoeslag kan per artikel verschillen en wordt altijd berekend ook bij een order. De hoogte van de transporttoeslag kun je vinden op de artikel pagina.

Elma Vonk - 07-03-2019 11:45
mussennestkast is te klein

Deze kast is absoluut te klein voor de mussen en zou niet verkocht mogen worden. De vloeroppervlakte moet minstens 34 cm doorsnee zijn, dus een stuk groter dan bij deze kast. Huismussen passen de grootte van het legsel aan aan de bodem-ruimte die ze in het nest hebben. Een kleine kast beperkt daardoor het aantal jonge huismussen. Dat de meeste "mussenkasten" een zeer kleine bodem hebben en toch massaal bij renovaties worden toegepast, draagt zeker bij aan het uitblijven van herstel van de aantallen huismussen, en zelfs mogelijk aan de achteruitgang zoals die de vijf laatste jaren nog altijd door zet. Een groot gezin huismussen bestaat uit 9 jongen en 2 ouders, plus alle isolatie die ze zelf in de vorm van drooggras aanbrengen en het omhoog lopende gangetje van invliegopening naar nestkom. Gemiddeld is de dikte van de door de mussen aangebrachte isolatie 5cm. Boven, onder, en alle wanden.

Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer - 10 kg

Royal Canin

Royal Canin Fit 32 - Kattenvoer - 10 kg

53.95
Cavom Compleet - Hondenvoer - 20 kg

Cavom

Cavom Compleet - Hondenvoer - 20 kg

40.99 37.99
Milbemax Grote Hond - Wormtablet - 2 X 2 stuks 15% Korting

Milbemax

Milbemax Grote Hond - Wormtablet - 2 X 2 stuks

22.95 19.51
Welkoop Gemengd Konijnenvoer - 20 kg 15% Korting

Welkoop

Welkoop Gemengd Konijnenvoer - 20 kg

18.50 15.72
Welkoop Runderpensstaafjes - Hondensnack - 1 kg

Welkoop

Welkoop Runderpensstaafjes - Hondensnack - 1 kg

13.49 8.99
Welkoop Meelwormen - 500 gram 15% Korting

Welkoop

Welkoop Meelwormen - 500 gram

12.49 10.62
Verder winkelen