Thermo ondergoed

Wil je warm blijven tijdens een koude dag werken of sporten? Draag dan onder je outfit een laag thermo onderkleding. Thermo ondergoed houdt je warm in vrijwel alle weersomstandigheden. Dit ondergoed is elastisch en past daarom als een tweede huid om je lichaam. Je kunt er heerlijk in bewegen en voelt dus eigenlijk niet dat je het aanhebt. Het materiaal voert transpiratievocht af, zodat je droog en dus warm blijft. Het thermisch ondergoed van Welkoop is van de merken Heatkeeper en Ten Cate en is verkrijgbaar in verschillende maten.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is thermisch ondergoed?

Met thermo ondergoed worden shirts en broeken bedoeld die je onder je kleding draagt, als extra onderlaag om jezelf warm te houden. Kenmerkend voor thermokleding is het materiaal. Dat is zacht, soepel en elastisch. De pasvorm is aansluitend. Hierdoor kun je de kleding heel goed onder je kleding dragen; de shirts als onderlaag en de thermobroeken onder een andere broek. Op de huid voelt het materiaal prettig aan – de stof neemt geen vocht op, zo blijf je dus droog en daardoor warm. Dit is niet alleen fijn tijdens het bewegen, maar ook wanneer je even stilstaat; zo koel je niet meteen af.

Tijdens werken en sporten

Thermisch ondergoed kun je echt op elke koude dag dragen. Het is ideaal om te dragen onder je werkkleding, maar omdat het zo comfortabel en rekbaar is, kun je er ook heel goed in sporten. Niet voor niets staat deze onderkleding bekend als ski ondergoed! Je kunt er dus ook in schaatsen, paardrijden, fietsen of wandelen – eigenlijk elke buitenactiviteit waarbij je wel wat extra warmte kunt gebruiken.

Wil je warm blijven in verschillende weersomstandigheden? Lees dan ook ons advies over vrijetijdskleding, met tips over het laagjessysteem.

Thermo ondergoed voor dames en heren

Bij Welkoop vind je thermo ondergoed voor heren en dames. Het merk Ten Cate bijvoorbeeld maakt thermo ondergoed voor heren, het merk Heatkeeper ontwerpt naast herenondergoed ook thermo ondergoed voor dames.

  • Het Nederlandse merk Heatkeeper ontwerpt functionele en kwalitatieve kleding voor een actief buitenleven, ook in extreme condities. Deze onderkleding heeft een hoge thermische isolatiewaarde. Van Heatkeeper kun je bij Welkoop ook handschoenen, mutsen en thermo sokken kopen.
  • Het merk Ten Cate zit al sinds 1952 in de ondergoed en ontwierp en produceerde in hun eerste jaren naadloze panties. Vandaag de dag koop je van dit merk ook comfortabel thermisch ondergoed. Ten Cate thermo ondergoed is gemaakt van een combinatie van 49% viloft, 49% polyester en 2% elastaan. Viloft is een materiaal dat gemaakt is van de pulp van de eucalyptus. Het is een natuurlijk en huidvriendelijk materiaal dus. Hiernaast is de kleding naadloos, waardoor je bijna niet voelt dat je het draagt.