De franchiseformule met ‘Verstand van buitenleven’

Welkoop Retail B.V. is de organisatie achter de Welkoop-winkels. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Welkoop Retail zijn gevestigd in Apeldoorn. Hier maken zo’n honderd medewerkers zich sterk om de marktpositie van de aangesloten vestigingen verder uit te bouwen. Met hulp en advies voor alles wat er bij het succesvol organiseren van een winkel komt kijken: formule management, category management en marketing. En uiteraard professionele ondersteuning op het gebied van IT en HR. Zo kunnen de franchisenemers zich richten op waar het allemaal gebeurt: het helpen van onze klanten op de winkelvloer. 

Unieke winkelformule

Welkoop is een unieke winkelformule met een uitgekiend assortiment voor tuin en dier afgestemd op de seizoenen en de behoefte van consumenten om te genieten van tuin en dier. Onze klanten kunnen altijd rekenen op uitstekende service van deskundige en behulpzame medewerkers.

De historie van Welkoop

Welkoop geniet al decennia lang een goede reputatie in Midden-, Oost- en Noord-Nederland, terwijl de winkels beneden de grote rivieren al meer dan 100 jaar een begrip zijn. De winkels zijn sterk vertegenwoordigd op het platteland. Van oudsher bedienden zij voornamelijk een agrarische klantenkring maar inmiddels zijn het hoofdzakelijk consumenten die de weg naar Welkoop weten te vinden. Niettemin koestert de formule haar agrarische roots waaraan zij haar natuurlijke autoriteit ontleent om vakkundig te adviseren over onder andere planten & zaden, tuingereedschap, functionele recreatie- en werkkleding, dierenvoeding en -verzorging.

De organisatie

Welkoop Retail opereert als “full-service” franchiseorganisatie. Deze service bestaat uit gecentraliseerde inkoop, opslag en distributie, marketing en reclame, centrale facturering, automatisering, projectinrichting, commerciële winkelbegeleiding, opleidingen, etc. Indien je je aangesproken voelt tot de formule, affiniteit hebt met de branche en als ervaren en bestaand ondernemer geïnteresseerd bent in een eigen Welkoop-winkel, komen wij graag met je in contact.

Heb je interesse in een eigen Welkoop-winkel? Op de website van De Nationale Franchise Gids vind je alle informatie.