Barbecue recepten

Deze barbecuerecepten zijn makkelijk en heerlijk. Geroosterde gamba’s, mosterdmakreel, biefstuk met teriyaki marinade en meergranen strokbrood. Eet smakelijk..

 

 

Geroosterde gamba’s

Ingrediënten

8 gamba’s
Voor de marinade:
2 - 3 teentjes geperste knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sherry
Cayennepeper naar smaak

Bereidingswijze

Pel de gamba’s, maar laat de staart zitten. Haal met een scherp mesje de zwarte draad eruit, die over de rug loopt. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg de gamba’s erin. Laat het een paar uur intrekken. Roer af en toe door. Leg de gamba’s op de barbecue en rooster ze 5 minuten totdat ze mooi roze zijn. Keer ze regelmatig om of doe de gamba’s in een grote vistang, zo keer je ze makkelijk om op de barbecue.

Mosterdmakreel

Ingrediënten

1 verse makreel
2 eetlepels Groninger mosterd
2 eetlepels stroop
1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het steviger wordt. Wrijf de folie in met olie. Smeer de buikholte en de buitenkant van de makreel in met mosterd. Giet de stroop in de buikholte. Vouw de folie tot een luchtig pakketje om de vis, leg het pakketje op de barbecue. De vis is na 10 tot 20 minuten gaar.

Biefstuk met teriyaki

Ingrediënten

500 gram biefstuk
1 paprika
Voor de marinade:
1 theelepel maïzena
2 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel basterdsuiker
3 eetlepels ketjap
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze

Meng de maïzena, azijn, basterdsuiker, ketjap, kaneel- en gemberpoeder goed door elkaar tot een mooie, egale marinade. Snijd de biefstuk in kleine blokjes en leg ze minimaal 2 uur in de marinade. Maak de paprika schoon en snij in kleine stukjes. Rijg de paprika en het vlees om-en-om aan de spiezen. Bak de spiezen op een hete barbecue in een paar minuten gaar. Het is lekker als het vlees van binnen nog een beetje rood is. Druppel tijdens het barbecueën nog wat marinade over de biefstuk.

Stokbrood

Ingrediënten

500 gram All-in-mix voor meergranenbrood
290 milliliter water

Bereidingswijze

Voeg de All-in-mix bij het water. Maak er een brooddeeg van met de broodmachine of de hand. Kneed het deeg 20 minuten en laat het 20 minuten bedekt met huishoudfolie, rijzen op kamertemperatuur. Druk het deeg plat met je handen. Maak het daarna bolvormig. Bedek opnieuw met folie en laat het 25 minuten rijzen. Verdeel het deeg in porties van 200 gram. Maak de deegstukken bolvormig en laat ze 15 minuten rusten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Rol de stokbroden in vorm. Is het deeg te stroef om het in een keer in vorm te rollen? Laat het dan 10 minuten rusten en rol daarna opnieuw. Leg de stokbroden op een ingevette bakplaat. Laat de broden 60 minuten rijzen onder een folie. Verwarm de oven voor op 230 °C. Bak de broden 20 minuten in de oven. Bestuif ze met lauw water en bak ze 5 tot 10 minuten tot ze knapperig, bruin zijn.

Kom voor persoonlijk advies en ons assortiment naar de winkel.