Spelen met je konijn

Konijnen zijn van nature nieuwsgierige beestjes. Ze huppelen, snuffelen en knagen erop los. Daarom is het belangrijk om ze genoeg uit te dagen. Door met ze spelen voorkom je verveling, houd je jouw konijn actief en werk je aan jullie band samen. Maar wat kan je allemaal doen met je konijn?


 In dit artikel: 

Konijnenspeeltjes vind je bij Welkoop

De leukste konijnenspeeltjes vind je bij Welkoop. Denk aan een speelbal waar hij lekker achteraan kan rennen. Of een wilgenstokje waarop hij kan knagen.

Bestel je konijnenspeelgoed online in onze webshop of kom langs in de winkel. Bestel je voor meer dan €40,-, dan bezorgen we gratis bij je thuis.

Bekijk konijnenspeelgoed


Waarom spelen met je konijn? 

 • Verveling voorkomen. In de natuur zijn konijnen wel 10 tot 12 uur per dag bezig met het verzamelen van voedsel. Thuis bij jou in de kooi krijgen ze het eten aangereikt. Om verveling tegen te gaan is het daarom belangrijk om met ze te spelen. Zo voorkom je problemen op het gebied van gezondheid en gedrag.
 • Lichaamsbeweging. Door speeltjes aan te reiken of actief met je konijn te spelen houd je jouw huisdier gezond en fit. Je kan bijvoorbeeld eten verstoppen in een balletje, zodat hij moet werken om brokjes te krijgen.

 • Band versterken. Met wat geduld en liefde kan je jouw konijn tam maken. Door met hem te spelen werk je aan een betere band samen.


Wanneer spelen met je konijn?

Het liefst is je konijn 2 tot 4 uur per dag actief bezig om zijn energie kwijt te kunnen. In de natuur zijn ze immers de hele dag druk bezig. Met voldoende speeltjes zorg je dat je konijn ook de hele dag door kan ontdekken. Wil je zelf met ze spelen? Doe dit dan in de ochtend of in de avond, dan zijn je konijnen het meest actief.


Welke speeltjes voor je konijn? 

Konijnen zijn sociale en actieve beestjes. Daarom is het beter om twee konijnen te houden. Maar naast elkaar hebben ze ook speeltjes nodig. Zo kunnen ze de hele dag door snuffelen, knagen en ontdekken. Waar kan je dan aan denken? Bij Welkoop vind je konijnenspeelgoed in alle soorten en maten. 

Balletjes
Met een rieten speelbal kan je jouw konijn urenlang vermaken. Hij kan er lekker achteraan rennen en het is veilig om op te knagen vanwege het natuurlijke materiaal. Tunnels
Konijnen zijn van nature prooidieren en houden van verstoppen. Maar tunnels zijn ook leuke speeltjes! Ze kunnen er doorheen rennen of erop klimmen. 


Knaagspeelgoed
Konijnen zijn knaagdieren, en die houden natuurlijk van knagen. Zorg daarom ook voor genoeg speeltjes waarop hij lekker kan knagen. Dit is goed voor zijn tanden: zo kan hij ze direct even slijten. Ook voorkom je zo dat je konijn losgaat op bijvoorbeeld kabels en meubels .


Lekker graven.Verblijft je konijn in de tuin? Zet dan een stuk af waar hij mag graven. Konijnen houden van graven, en zo kunnen ze ook nog eens lekker bewegen.


Op zoek naar konijnenspeelgoed? Kom langs bij een Welkoop bij jou in de buurt of neem een kijkje in onze webshop. Bestellingen van 40 euro bezorgen we gratis bij jou thuis. 

Bekijk konijnenspeelgoed


Spelletjes met je konijn

Wat voor spelletjes kun je doen om jouw konijn actief te houden?

 • Doolhof
  Je kunt je konijn bezig houden door een doolhof of kasteel te maken van kartonnen dozen. Leid je konijn erdoorheen met een spoor van brokjes of ander eten.

 • Voedsel verstoppen
  Verstop een paar groenten of stukjes fruit in de konijnenren. Of vul een snackbal of wc-rolletje met wat brokjes die eruit vallen als je konijn ermee speelt. Dit houdt 'm lekker bezig en voorkomt verveling.

 • Maak een voerslinger
  Een voerslinger is een leuke manier om je konijn actief te houden. Deze kun je vullen met bijvoorbeeld slablaadjes en rauwkost en ophangen in je woonkamer. 

 • Snuffelmat
  Met een snuffelmat stimueer je het natuurlijke gedrag. Verstop wat voer of snacks tussen de slierten en je konijn kan er zelf naar gaan zoeken.

 • Hersenspelletjes
  Er zijn ook speciale spelletjes waarmee je de hersenen van je konijn kunt trainen. In de puzzels kun je wat snacks verstoppen. Hij moet nu extra goed zijn best doen om de snacks te vinden. 

 • Voetballen
  Konijnen vinden het hartstikke leuk om achter een bal aan te zitten. Het is dus geen gek idee om een voetbal voor 'm te kopen. 

 • Verstoppen
  Konijnen verstoppen zich graag. Koop een houtje huisje of maak er zelf een van een kartonnen doos.

 • Wandelen
  Geen zin om in de tuin te spelen? Neem je konijn dan eens mee naar het park. Met een konijnentuigje kun je hem eenvoudig uitlaten. Het tuigje is verstelbaar en heeft een makkelijk kliksysteem. Let er wel op dat je je konijn altijd zelf laat lopen en dat je hem niet meetrekt. 
Alles voor spelen met je konijn:


Beeztees Dorix - Braingame - Mint - 15x7x3 cm

Beeztees

Beeztees Dorix - Braingame - Mint - 15x7x3 cm

11.50
Beeztees - Knaagdierspeelgoed - Knaagwortel snack - Multicolor - 15 cm

Beeztees

Beeztees - Knaagdierspeelgoed - Knaagwortel snack - Multicolor - 15 cm

4.75
Beeztees Wispy - Snuffelmat - 22x22 cm - Mint

Beeztees

Beeztees Wispy - Snuffelmat - 22x22 cm - Mint

20.95
Beeztees Snackball  - Knaagdierspeelgoed - Assorti - ø 8 cm - 1 stuk

Beeztees

Beeztees Snackball - Knaagdierspeelgoed - Assorti - ø 8 cm - 1 stuk

4.39

Tips om met je konijn te spelen

Waar kan je nog meer aan denken? 

 • Genoeg ruimte. Zorg dat je konijn voldoende ruimte heeft om te spelen en te bewegen. Kan je konijn minimaal drie hupsjes maken in zijn ren? Dan heeft hij genoeg ruimte.

 • Loslopen. Een konijn kan het best zijn energie kwijt als hij los kan lopen in de woonkamer of tuin. Maak daarom elke dag één of twee momenten vrij dat hij kan rondlopen.

 • Veiligheid eerst. Gebruik speelgoed dat veilig is voor konijnen, zoals houten blokken en ballen van stro.

 • Nieuwe speeltjes. Probeer regelmatig nieuwe speeltjes en activiteiten uit om te zien wat je konijn leuk vindt.

Kom langs in onze winkel 

Je weet nu alles over het spelen met je konijn. Ben je op zoek naar advies op maat? Kom dan langs bij een winkel bij jou in de buurt. Onze dierspecialist staat voor je klaar met persoonlijke tips voor jouw konijn. Zien we je binnenkort?

Vind jouw winkel