Beste opzetzwembad kiezen: waar op letten?

Wil je in de zomer een verfrissende duik nemen? Een optie is om naar het zwembad in de buurt te gaan. Maar wat dacht je van een opzetzwembad in eigen tuin? Opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, en hoeven niet duur te zijn. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij de keuze van een opzetzwembad. 


    In dit artikel: 

Wat is een opzetzwembad? 

De naam zegt het eigenlijk al: het is een zwembad dat je kan opzetten in je (achter)tuin. Dit type zwembaden bestaan uit framestokken en zwembadliner, een soort zeil. 

Het opzetten van zo’n zwembad duurt wat langer dan het klaarzetten van een opblaaszwembad. Maar dit nadeel is tegelijkertijd een voordeel. Een opzetzwembad is namelijk stukken steviger dan een opblaaszwembad. Je kan er jaren mee vooruit! 

Bij Welkoop vind je opzetzwembaden in alle soorten en maten van het merk Intex en EXIT. Bekijk ons aanbod online of kom langs in één van onze winkels. We helpen je graag verder!

Bekijk aanbod


Wat zijn de voor- en nadelen van een opzetzwembad? 

Voordelen
  • Opzetzwembaden zijn betaalbaar. Zeker als je het vergelijkt met het ingraven en laten plaatsen van een zwembad in je achtertuin.

  • Ze zijn gemakkelijk op te zetten. Zorg eerst voor een stabiele ondergrond voor je zwembad. Volg daarna de instructies op de gebruiksaanwijzing. 

  • Opzetzwembaden zijn steviger dan opblaaszwembaden. Ze raken minder snel beschadigd en je kan er vaak dus langer mee doen.

  • Met een pomp en chloor houd je het zwembadwater schoon. Zo hoef je het water in de zomer niet te vervangen. Je bespaart zo op de waterkosten én draagt bij aan het milieu!
Nadelen

Eigenlijk zijn onderstaande punten geen nadelen, maar meer aandachtspunten.

  • Dit type zwembad is dieper dan een opblaaszwembad. Houd je kinderen daarom altijd in de gaten en laat hen zwembandjes dragen.

  • Het schoonhouden van het zwemwater vergt aandacht. Het is niet moeilijk, maar je moet het water regelmatig in de gaten houden. Lees meer over het onderhouden van je zwembad. 

  • Staat het opzetzwembad voor langere tijd op het gras? Dan kunnen er kale, droge plekken ontstaan op je gazon. 

Waar moet ik op letten bij de keuze van een opzetzwembad? 

Hiernaast zijn er nog wat andere zaken waar je op kan letten bij de keuze van een opzetzwembad. Die zetten we hieronder voor jou op een rijtje.

Ruimte in je tuin

Kijk eerst of je een mooi plekje kan vinden voor je opzetzwembad. Zet je het zwembad langs een schutting? Dan kan een rechthoekig zwembad mooi staan. Heb je wat meer ruimte, dan kan je ook kiezen voor een rond opzetzwembad. 

Stabiele ondergrond

Het is belangrijk dat je zwembad op een stabiele ondergrond staat die waterpas is. Staat je zwembad op een helling? Dan kunnen er scheuren ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Veeg de ondergrond goed schoon. Plaats vervolgens een ondertapijt. Hierop kun je jouw opzetzwembad veilig neerzetten.

Budget

Ruimte gemaakt voor je zwembad? Bij Welkoop vind je opzetzwembaden voor iedere portemonnee. Een kleiner zwembad hoeft helemaal niet duur te zijn. Er is altijd wel een zwembad dat past bij jouw budget. 

Houd ook rekening met de aanschaf van zwembad onderhoudsproducten. Zeker voor grotere zwembaden is het verstandig om een filterpomp te kopen. Bij sommige modellen is deze al meegeleverd. Ook is het belangrijk om de chloorwaarde op peil te houden, en om het zwembad na gebruik af te dekken met een afdekzeil. 

Aantal personen

Met hoeveel personen wil je gebruik maken van je zwembad? Naast het budget is dit een goed punt om over na te denken. Want wil je het zwembad enkel gebruiken voor jou en je gezin, of komen er ook vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen langs? Zorg dat het zwembad groot genoeg is voor het aantal personen die het gaan gebruiken. 

De mooiste opzetzwembaden:Exit Stone Rond - Zwembaden - Grijs - ø300X76cm - Rond 30% Korting

Exit

Exit Stone Rond - Zwembaden - Grijs - ø300X76cm - Rond

229.00 160.30
Intex Prism Frame Pool Set - Zwembad - Grijs - ø 366x76 cm - Rond 30% Korting

Intex

Intex Prism Frame Pool Set - Zwembad - Grijs - ø 366x76 cm - Rond

209.00 146.30
EXIT Stone Frame Pool - Zwembad - Grijs - 400x200x100cm - Rechthoekig 30% Korting

Exit

EXIT Stone Frame Pool - Zwembad - Grijs - 400x200x100cm - Rechthoekig

719.00 503.30
Intex Frame Pool - Zwembaden - Blauw - 300x200x75cm - Rechthoekig 20% Korting

Intex

Intex Frame Pool - Zwembaden - Blauw - 300x200x75cm - Rechthoekig

125.00 100.00

Kom gerust langs voor advies.

Na het lezen van dit artikel weet je meer over de keuze van een opzetzwembad en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Zit je nog met vragen? Je bent altijd welkom bij een Welkoop bij jou in de buurt. We nemen de tijd om mee te denken en te ontdekken welk zwembad het beste bij jou past. Zo geniet je snel van een frisse duik in eigen tuin! 

Zien we je binnenkort? 

Vind jouw winkel