5 manieren om buiten te koken
Buiten barbecueën is heerlijk. Even een hamburgertje of speklapje op de grill bijvoorbeeld. Maar er zijn zoveel andere manieren waarop je buiten je eten klaar kan maken. En het mooie is: buiten koken kan in ieder seizoen. In dit artikel geven we je tips en inspiratie.
|
1. Gietijzeren pan op open vuur of barbecue
Je barbecue is meer dan een rooster. Met de gietijzeren kookproducten van The Windmill ben je nóg flexibeler. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgebakken wafels, nacho’s of een lekker stoofpotje? Je kan alle kanten op.
Ook kan je een gietijzeren pan gebruiken op open vuur, bijvoorbeeld op een kampvuur. Houd bij het stoken van vuur altijd de weersomstandigheden in de gaten en beperk het overlast voor je buren. Check het stookalert of het verantwoord is om te stoken in jouw buurt.
Gebruik hittebestendige handschoenen. Gietijzer kan namelijk flink heet worden, en je wil je handen niet verbranden.
Buiten koken met een gietijzeren pan:
2. Buiten pizza maken
Dol op pizza’s? Bak ze eens op de barbecue! Zet een pizzasteen op een barbecue die je dicht kan doen en laat de steen goed heet worden. Strooi vervolgens wat bloem over een pizzaschep en plaats daar het uitgerolde deeg op. Nu komt het leuke deel: beleg je pizza met alles wat je lekker vindt. Schuif de pizza voorzichtig op de pizzasteen, doe de klep van je barbecue dicht en laat je pizza enkele minuten bakken. Zo heb je een heerlijke pizza, zo uit eigen tuin.
Niet afspoelen met water. Een pizzasteen mag je nooit schoonmaken met water. De steen is erg poreus en kan de volgende keer breken. Wacht na gebruik tot de steen afgekoeld is. Wrijf dan de steen schoon met een doek. Hardnekkige resten kun je eraf schrapen met een spatel.
Buiten pizza's maken:
3. Gebruik rookhout voor smaak
Met rookhout geef je jouw vlees- of visgerecht op de barbecue nóg meer smaak. Plaats de rookhoutblokjes in een rookbox om te voorkomen dat het hout direct verbrandt. Of wikkel het rookhout in aluminiumfolie en vouw het dicht. Prik vervolgens wat gaatjes in de folie en plaats het pakketje voorzichtig tussen de gloeiende kooltjes. Zo verspreidt de rook zich langzaam en gelijkmatig en trekt de smaak beter in je gerecht.
Rookhout heb je in verschillende soorten en smaken. Denk aan neutrale smaken zoals beuken en eikenhout of zoetere smaken zoals kers en appel. Kies de juiste smaak om je vlees- of visgerecht naar een hoger niveau te tillen.
Rookhout voor meer smaak:
4. Onderweg koken
Buiten koken hoeft zich niet te beperken tot je achtertuin! Ook onderweg maak je de lekkerste gerechten. Met de Weber Go Anywhere kan je overal barbecueën.
Kies je voor een kleine gasbarbecue? Bij een Welkoop bij jou in de buurt vind je gasflessen van verschillende groottes. Kleine varianten neem je makkelijk mee naar de camping.
Onderweg buiten koken:
5. Ouderwets barbecueën
Gewoon barbecueën is nog steeds heel populair. En waarom ook niet? Of je nu gaat voor een (vega)burger of voor het langzaam garen van pulled pork: een barbecue is heel veelzijdig. Het kan bijvoorbeeld in je tuin, op je balkon of op vakantie. Kies de barbecue die bij jou past en grillen maar!
Verschillende soorten barbecues:
Koken maar!
Je ziet, buiten koken is meer dan alleen barbecueën. Bij Welkoop vind je alles voor een heerlijk gerecht uit eigen tuin. Je kan alle kanten op, van pizza’s en wafels tot aan stoofpotjes en het roken van je vlees- of visgerechten.
Kom langs in een van onze winkels of bekijk ons assortiment online. Bestel je voor een bedrag van 40 euro of meer? Dan bezorgen we gratis bij je thuis.