Conifeer bemesten

Het hele jaar mooie groene coniferen? Dan is het belangrijk om ze af en toe te bemesten. In dit artikel delen we waarom het belangrijk is om coniferen te bemesten, hoe je dit het beste aanpakt en wat de beste tijd is om dit te doen.

Snel naar: Hagen en heestermest | Ontdek ons eigen merk

Waarom conifeer bemesten?

Bemesten houdt je coniferen gezond. Meststoffen leveren belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei, ontwikkeling en gezondheid. Het voegt mineralen en voedingsstoffen toe aan de grond, die je conifeer via de wortels weer opneemt. Hierdoor ontwikkelt hij sterke groene naalden en wortels en is hij goed bestand tegen ziektes en plagen. Lees meer over waarom bemesten zo belangrijk is.


Voor diepgroene coniferen.

Ontdek ons eigen merk:

✓ Zorgt voor een dichte haag.
✓ Rustige groei, door langzaam vrijkomende meststof.
✓ Extra magnesium en kali voor sterke celwanden.

Bekijk hagenmest


Geef je coniferen de beste voeding met Welkoop hagenmest. Deze meststof is speciaal ontwikkeld voor een sterke en dichte haag. De toegevoegde magnesium en kalium in deze meststof geven je haag precies wat hij nodig heeft. Magnesium draagt bij aan een gezonde groene kleur van de bladeren, terwijl kalium de algemene gezondheid van je coniferen bevordert. Lees meer over ons eigen merk meststoffen.


Welke meststof voor je coniferen?

Met de juiste meststof houd je jouw coniferen sterk en gezond. Gebruik het liefst organische meststof. Kunstmest laat je coniferen snel heel hard groeien, maar dit is vaak van korte duur. 

Voor een rustige en constante groei is organische meststof de beste optie. Het geeft de voedingsstoffen langzaam vrij aan je coniferen. Zo krijg je een gezonde haag die er ook nog eens mooier uitziet.

Bemest je coniferen met speciale meststof voor hagen. Deze meststof is specifiek afgestemd op de behoeften van hagen en heesters en bevat alles wat jouw coniferen nodig hebben. 

Laat je grond gratis testen.

"Een mooie conifeer begint bij de bodem. De zuurgraad én de voedingstoestand van je grond test je gemakkelijk en snel met een grondtest. Je weet dan precies wat jouw coniferen nodig hebben om goed te groeien."

Olav - tuinspecialist Welkoop Apeldoorn


Wanneer coniferen bemesten?

Twee keer per jaar je coniferen bemesten is voldoende. 

De beste periode is rond maart, april.

Aan het eind van de zomer bemest je nog een keer. Doe dit het liefst na de tweede snoeibeurt. Dit zorgt ervoor dat snoeiwonden beter genezen en het stimuleert de groei van nieuwe takken.


Hoe bemest je coniferen?

Het bemesten van je coniferen is heel simpel.

  • Kijk op de verpakking hoeveel mest je nodig hebt per meter haag.
  • Verdeel de mest gelijkmatig dicht bij de voet van de conifeer. 
  • Hark de mest eventueel lichtjes in met een hark.
  • Geef je coniferen water. Zo kunnen de voedingsstoffen goed de grond in trekken. 

Als je een jonge coniferenhaag plant, is het belangrijk om ‘m direct te bemesten. Op deze manier voorzie je de haag van de nodige voedingsstoffen om gezond te groeien. Gebruik hiervoor Welkoop aanplantgrond voor bomen en hagen. Meng dit met de bestaande grond bij het planten en vul het plantgat hiermee.

Handig bij het bemesten:


Ebertsankey - Gieter - 5 L

Ebertsankey

Ebertsankey - Gieter - 5 L

7.50
Welkoop - Hagen en heestersmest - 4 kg

Welkoop

Welkoop - Hagen en heestersmest - 4 kg

15.95
Hands-on - Tuinhandschoenen - Groen - 7

Hands-on - Tuinhandschoenen - Groen - 7

4.75
Gardena Klein Universeel - Strooier -

Gardena

Gardena Klein Universeel - Strooier -

13.95

Hulp nodig? Kom langs bij een winkel in de buurt.

Op zoek naar de beste meststoffen voor jouw coniferen? Ontdek onze speciale hagenmest, helemaal afgestemd op de behoeften van jouw coniferenhaag. Bestel gemakkelijk online of kom langs in één van onze winkels.

Heb je nog vragen? Je bent altijd welkom in één van onze winkels. Jouw tuinspecialist helpt je graag verder.

Zien we je binnenkort?

Vind jouw winkel