Buxus bemesten

De buxus is een sterke plant waarmee je een hele mooie haag kunt maken. Hij is compact en groeit snel dicht. Om je buxus in topconditie te houden is bemesten belangrijk. In dit artikel vertellen we hoe je dit het beste kunt aanpakken, met welke meststof en wat het ideale moment is om te bemesten.

Snel naar: Hagen en heestermest | Ontdek ons eigen merk

Waarom je buxus bemesten?

De buxus is een veelvraat die veel voedingsstoffen nodig heeft. Met de juiste mest geef je jouw buxus de nodige voedingsstoffen voor een gezonde groei en ontwikkeling. Bemesten stimuleert een dichte groei en zorgt voor een diepgroene kleur en sterke bladeren. Ook verbetert het de weerstand van de buxus tegen ziekten en plagen. Lees meer over waarom bemesten zo belangrijk is.


Voor een groene haag.

Ontdek ons eigen merk:

✓ Zorgt voor een dichte haag.
✓ Rustige groei, door langzaam vrijkomende meststof.
✓ Extra magnesium en kali voor sterke celwanden.

Bekijk hagenmest


Geef je buxushaag de beste voeding met Welkoop hagenmest. Deze meststof is speciaal ontwikkeld voor een sterke en dichte haag. Door de unieke samenstelling komen de meststoffen langzaam vrij. Dat voorkomt overbemesting en beperkt de uitspoeling. Toegevoegd magnesium en kalium zorgen voor een mooie groene kleur van de bladeren.
Lees meer over ons eigen merk meststoffen.


Welke meststof voor de buxus?

Voor het bemesten van buxus is het belangrijk om een meststof te kiezen die specifiek is bedoeld voor deze plant. Zo geef je 'm alles wat hij nodig heeft. 

Gebruik het liefst organische meststof. Je buxus kan dan langere tijd voeding uit de bodem blijven halen. Ook is het beter voor het milieu.

Kalk

De buxus is dol op kalk en heeft hier veel van nodig. Is er te weinig kalk in de grond? Dan kan je buxus niet voldoende voedingsstoffen opnemen. Dit betekent dat hij minder goed groeit en de bladrandjes kunnen op den duur gelig worden. Gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen door kalk te strooien. Op die manier zorg je ervoor dat je grond perfect is voor je buxus. Strooi de kalk voordat je gaat bemesten. Het liefst zit er minimaal twee weken tussen.

Laat je grond gratis testen.

"De buxus is dol op kalk. De zuurgraad én de voedingstoestand van je grond test je gemakkelijk en snel met een grondtest. Je weet dan precies wat jouw buxus nodig heeft om goed te groeien."

Olav - tuinspecialist Welkoop Apeldoorn


Wanneer buxus bemesten?

Het is het beste om je buxus twee keer per jaar te bemesten.

  • In het voorjaar, vanaf maart tot en met juni.
  • De tweede keer in juni of juli.

Het is het makkelijkst om het snoeien te combineren met het bemesten. Je bemest dan direct nadat je de buxus hebt gesnoeid. Dit zorgt ervoor dat snoeiwonden beter genezen en het stimuleert de groei van nieuwe takken. 

Ga je een jonge buxus planten? Gebruik dan Welkoop aanplantgrond voor bomen en hagen. Meng de aanplantgrond met de bestaande grond en vul het plantgat met dit mengsel. 


Hoe bemest je de buxus?

De buxus bemesten is heel gemakkelijk.

  • Strooi de mestkorrels uit over de grond aan de voet van de buxushaag. 
  • Vermeng de korrels lichtjes in de bovenlaag met een hark.
  • Geef je buxus wat water, zodat de mestkorrels goed oplossen in de bodem.
Handig bij het bemesten:


Hands-on - Tuinhandschoenen - Groen - 7

Hands-on - Tuinhandschoenen - Groen - 7

4.75
Gardena Klein Universeel - Strooier -

Gardena

Gardena Klein Universeel - Strooier -

13.95
Ebertsankey - Gieter - 5 L

Ebertsankey

Ebertsankey - Gieter - 5 L

7.50
Welkoop - Hagen en heestersmest - 4 kg

Welkoop

Welkoop - Hagen en heestersmest - 4 kg

15.95

Hulp nodig? Kom langs bij een winkel in de buurt.

Ben je op zoek naar de beste meststoffen voor jouw buxus? Bij Welkoop vind je speciale hagenmest, helemaal afgestemd op de behoeften van jouw buxus. Bestel gemakkelijk online of kom langs in één van onze winkels. 

Voor wat extra hulp kan je altijd binnenlopen bij een Welkoop in de buurt. Jouw tuinspecialist geeft je graag persoonlijk advies. Samen maken we jouw buxushaag mooi groen en vol!

Zien we je snel?

Vind jouw winkel