Kerstverlichting voor buiten

De dagen worden korter, en het is koud en guur buiten. Tijd voor gezelligheid in en rondom het huis! Misschien heb je al een mooie kerstboom staan. Maar heb je ook al aan je tuin gedacht? Die kan je aankleden met sfeervolle verlichting. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit artikel. Ook geven we je tips om energie te besparen op je kerstverlichting. Zo houd je de kosten laag én geniet je van een mooie tuin. 


   In dit artikel:

Welke soorten kerstverlichting voor buiten?

Of je nu een grote tuin hebt of een balkon, er zijn altijd mogelijkheden om het gezelliger te maken buiten. Er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je inspiratie voor een tuin vol licht. 

Fairybell

Je tuin wordt een feest om te zien met een mooie Fairybell. Dat is een vlaggenmast met lichtjes in de vorm van een kerstboom. Je hebt ze in alle soorten en maten. Voor in je tuin, maar ook voor aan je deur of op het raam.

Een Fairybell is een lampjesboom die je altijd in een mast ophangt:

 • Kies je voor een Fairybell van minder dan 4 meter? Dan zit de mast erbij. 
 • Bij Fairybells vanaf 6 meter zit er geen mast bij. Deze hang je op aan een vlaggenmast die al in je tuin staat. 

Kleinere tuin of balkon? Ook dan is er een Fairybell op maat. Je hebt ze ook in 1,5 meter, 2,5 meter en 3 meter. Deze kan je neerzetten op iedere ondergrond met de meegeleverde standaard.

Bekijk ons aanbod Fairybells:


Fairybell 2,10 meter - Deurkerstboom - 120 lampjes - Warm wit

Fairybell

Fairybell 2,10 meter - Deurkerstboom - 120 lampjes - Warm wit

34.95
Fairybell 1,50 meter - All Surface kerstboom - 240 lampjes - Warm wit

Fairybell

Fairybell 1,50 meter - All Surface kerstboom - 240 lampjes - Warm wit

129.00
Fairybell 2 meter - Vlaggenmast kerstboom - 300 lampjes - Warm wit

Fairybell

Fairybell 2 meter - Vlaggenmast kerstboom - 300 lampjes - Warm wit

159.00
Fairybell 3 meter - Vlaggenmast kerstboom - 480 lampjes - Warm wit

Fairybell

Fairybell 3 meter - Vlaggenmast kerstboom - 480 lampjes - Warm wit

249.00

IJspegelverlichting

Zin in een witte kerst? Ga dan voor ijspegelverlichting. Deze lange horizontale snoer bevat verticale snoertjes waar lichtjes aanhangen. Je raadt het al - net ijspegels. Deze bevestig je bijvoorbeeld aan je dakrand. Of wat te denken aan de bovenkant van je balkon? Je kan alle kanten op. 

Clusterverlichting

Een snoer met clusterverlichting is een feest in je tuin. Er hangen namelijk extra veel lichtjes in. Versier bijvoorbeeld een boom of struik in je tuin met dit type verlichting. Of hang het aan de dakrand, zoals je ook met ijspegelverlichting kan doen. 

Lichtslangen

Rond kerst zie je ze overal: lichtslangen. Dit zijn transparante slangen met lampjes erin. Bevestig ze om je raam, rond een deur of langs de dakgoot. Of slinger ze rondom een struik of boom. 

Tuinstekers

Top je versiering af met wat leuke tuinstekers. Deze steek je in de grond of in een pot. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten. Bijvoorbeeld in de vorm van een ster of kerstboom.

Bekijk kerstverlichting


Hoe hang je kerstverlichting buiten op?

Zoals je ziet is er veel mogelijk om je tuin om te toveren tot jouw eigen kerstparadijs. Maar hoe hang je veilig je kerstverlichting op buiten? 

Zo hang je veilig je kerstverlichting buiten op: 

 • Bepaal je stroompunt. Het is verstandig om eerst te kijken waar je de elektriciteit vandaan wil halen. Heb je een stopcontact in je tuin of schuur? Dat is een ideale plek. Tip: er bestaan ook waterdichte verlengsnoeren. Zo zorg je voor een veilige stroomtoevoer. 
 • Bepaal waar en hoeveel licht je wil. Loop eens een rondje door je (voor)tuin of balkon. Waar wil je jouw lichten plaatsen? Wil je bijvoorbeeld een lichtsnoer op de dakgoot, meet dan af hoeveel je nodig hebt. Zo weet je hoeveel meter aan licht je wil hebben in je tuin.
 • Gebruik hulpmiddelen. Wil je ijspegelverlichting op je dakgoot hangen? Dan kan je daarvoor een klembeugel gebruiken. Clusterverlichting kan je makkelijk rondom je struik hangen. Op andere plekken kan je ook tie wraps, haakjes of touw gebruiken om je verlichting makkelijker te bevestigen.

Let op je eigen veiligheid. Je kan beter de daken en ladders niet op als het heeft gevroren en geregend. Begin op tijd met ophangen, dan kan je het altijd nog uitstellen bij slecht weer.


Energie besparen op je kerstverlichting

Energie besparen én kerstgezelligheid in je tuin? Dat kan prima samen. Ook in deze tijd van hoge energiekosten. Hieronder geven we je tips om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

 • Gebruik een timer of tijdschakelaar
  Het is zonde om kerstlampjes te laten branden als het licht is. En ook 's nachts kan je kerstverlichting uit. Met een tijdschakelaar gaat je kerstverlichting automatisch aan als het donker wordt en uit als je gaat slapen. Zo verspil je geen energie en heb je er geen omkijken naar. 

 • Kies voor duurzame lampjes
  Bij Welkoop vind je alleen LED-verlichting. LED-lampjes verbruiken minder energie dan traditionele groeilampjes. Het verbruik van 1 maand LED-kerstboomverlichting is vergelijkbaar met 8 uur televisie kijken of 1 wasbeurt. En sluit je de lampjes aan op een tijdschakelaar? Dan vallen je stroomkosten nog lager uit. 

 • Koop lampjes die geschikt zijn voor buiten
  Veiligheid is ook belangrijk. Of je nu gaat voor verlichting in de boom, aan de muur of op je deur: kies altijd voor kerstverlichting dat geschikt is voor buiten. Dit vind je meestal op de verpakking van het product. De Fairybell kerstbomen zijn bijvoorbeeld IP44. Dat betekent dat ze beschermd zijn tegen stof en water. Ook bestaan er speciale verlengsnoeren voor buiten

Bij Welkoop vind je energiezuinige kerstverlichting van Fairybell en Lumineo. Lees hier meer over het energieverbruik van beide merken. 


Kerstverlichting koop je bij Welkoop

Wil jij ook een warme, gezellige wintertuin? Kies uit het grootste assortiment kerstverlichting. Van heldere witte lichten tot warmere kleuren. Kom naar de winkel of bestel je lampen online. We bezorgen gratis bij je thuis bij bestellingen vanaf 40 euro. 

Vind winkel in de buurt