Olijfboom bemesten

Olijfbomen zijn niet alleen mooi om te zien, ze geven ook nog eens heerlijke olijven. Wil je dat jouw boom mooie vruchten groeit? Dan is het belangrijk om 'm goed te voeden. In dit artikel lees je waarom bemesten belangrijk is en hoe je dat het beste doet. 

Snel naar: Mediterrane plantenmest | Ontdek ons eigen merk

Waarom olijfboom bemesten?

Een olijfboom heeft specifieke voedingsstoffen nodig om goed te groeien. De juiste bemesting zorgt voor een gezonde boom en verhoogt de weerstand tegen ziektes en plagen. 

Door te bemesten verrijk je de bodem met mineralen en voedingsstoffen. En hier profiteert jouw olijfboom weer van! Hij krijgt sterke takken, groen blad en smakelijke olijven. Lees meer over waarom bemesten zo belangrijk is.


Voor een bloeiende olijfboom.

Ontdek ons eigen merk:

Voor sterke groei en mooie bloei.
✓ Activatie van aanwezige bodemorganismen.
✓ Extra magnesium en kali voor sterke celwanden.

Bekijk mediterrane mest


Geef je olijfboom de beste voeding met speciale meststof voor mediterrane planten van Welkoop. Deze meststof bevat alle belangrijke ingrediënten die je boom nodig heeft om uitbundig te bloeien. Het geeft je boom sterke wortels en verbetert de bodemstructuur.
Lees meer over ons eigen merk meststoffen.


Welke meststof is geschikt voor olijfbomen?

Kies een meststof die speciaal is gemaakt voor mediterrane planten. Deze bevat de perfecte mix van voedingsstoffen voor je olijfboom. Gebruik het liefst organische meststof. Daar wordt je bodem gezonder van en alle nuttige beestjes en micro-organismen in je bodem ook.

Laat je grond gratis testen.

"Een bloeiende olijfboom begint bij de bodem. Laat je grond gratis testen bij Welkoop. Zo weet je welke voedingsstoffen er beschikbaar zijn. Je krijgt persoonlijk advies over hoe je jouw grond kunt verbeteren." 

Olav - tuinspecialist Welkoop Apeldoorn


Wanneer olijfboom bemesten?

Over het algemeen is twee keer per jaar bemesten genoeg. 

De beste tijd om te bemesten is in het groeiseizoen, vanaf maart tot september. Op dat moment heeft je boom de meeste energie nodig.

Het is handig om in het voorjaar het snoeien en bemesten van je boom te combineren. Bemest je boom direct na het snoeien. Dit zorgt ervoor dat snoeiwonden beter genezen en het stimuleert de groei van nieuwe takken.

Ga je een jonge olijfboom aanplanten of in pot zetten? Doe dit dan met Welkoop Mediterrane potgrond. Hier zit al voor 100 dagen voeding in.

Na 100 dagen kun je jouw olijfboom wat mest geven, maar doe dat wel vóór juli. Als je na juli nog mest geeft, krijgt je boom voeding terwijl hij bezig is zich voor te bereiden op de winter. En dat is juist niet zo goed. 


Hoe bemest je olijfbomen?

  • Kijk op de verpakking hoeveel mest je nodig hebt.
  • Strooi de meststof gelijkmatig rond de basis van de olijfboom. Vermijd direct contact met de stam.
  • Geef de olijfboom hierna goed water. Dit helpt je wortels om de meststoffen goed op te nemen. 
Handig bij het bemesten:


Ebertsankey - Gieter - 5 L

Ebertsankey

Ebertsankey - Gieter - 5 L

7.50
Hands-on - Tuinhandschoenen - Groen - 7

Hands-on - Tuinhandschoenen - Groen - 7

4.75
Gardena Klein Universeel - Strooier -

Gardena

Gardena Klein Universeel - Strooier -

13.95
Welkoop - Mediterrane Plantenmest - 2 kg

Welkoop

Welkoop - Mediterrane Plantenmest - 2 kg

9.95

Hulp nodig? Kom langs bij een winkel in de buurt.

Op zoek naar de juiste meststoffen voor je olijfboom? Onze mediterrane plantenmest is helemaal afgestemd op de specifieke wensen van jouw boom. Zo groeit en bloeit hij nog mooier!

Bij vragen staat jouw tuinspecialist voor je klaar in de winkel. Loop gerust even binnen.

Zien we je snel?

Vind jouw winkel