Lavendel bemesten

Wil je jouw lavendelplanten laten stralen? Dan is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten. Zo bloeien ze beter en verspreiden ze een heerlijke geur in je tuin. In dit artikel delen we hoe je dit aanpakt, welke meststof geschikt is en wat de beste tijd is om te bemesten.

Snel naar: Lavendelmest

Waarom lavendel bemesten?

Bemesten is belangrijk voor gezonde lavendelplanten. Het levert de benodigde voedingsstoffen, stimuleert de bloei en verhoogt de weerstand tegen ziekten. Het zorgt er kortom voor dat je lavendel goed groeit en er stralend uitziet. Lees meer over waarom bemesten zo belangrijk is.


Voor bloeiende lavendels.

Ontdek ons eigen merk:

Geeft een geurige bloei.
✓ Verzuurt de omgeving en voorkomt uitspoeling.
Stimuleert productie van nectar en stuifmeel voor insecten.

Bekijk lavendelmest


Geef je lavendel de beste voeding met lavendelmest van Welkoop. Welkoop lavendelmest helpt de groei van sterke en gezonde lavendelplanten in de tuin. De voeding zorgt voor een geurige en rijke bloei van de lavendel. Ook stimuleert het de aanmaak van nectar en stuifmeel.
Lees meer over ons eigen merk meststoffen.


Welke meststof voor lavendel?

Om je lavendel te laten schitteren, gebruik je een speciale lavendelmeststof. Deze meststof is afgestemd op de specifieke behoeften van je plant. 

Gebruik het liefst organische meststof. Organische mest is een natuurlijke bron van voedingsstoffen. De mest geeft langzaam voedingsstoffen af, waardoor je planten er langer van profiteren. Ook is het milieuvriendelijker dan kunstmest.

Kalk

Voor mooie lavendels is een goede dosis kalk ook belangrijk. Strooi daarom elk jaar, het liefst in het vroege voorjaar, wat kalk. Je lavendel kan de voedingsstoffen uit de mest zo beter opnemen. En dit zorgt weer voor een gezonde groei en prachtige bloemen!

Laat je grond gratis testen.

"Een mooie lavendel begint bij de bodem. De zuurgraad én de voedingstoestand van je grond test je gemakkelijk en snel met een grondtest. Je weet dan precies wat jouw lavendel nodig heeft om goed te groeien."

Olav - tuinspecialist Welkoop ApeldoornWanneer lavendel bemesten?

Het is verstandig om je lavendel twee keer per jaar te bemesten.

De ideale tijd voor de eerste bemesting is in het vroege voorjaar. Net voordat de plant weer begint met groeien.

Moet je jouw lavendel snoeien? Combineer dit dan met het bemesten. Geef je lavendel na het snoeien een boost door meteen te bemesten. Dat helpt bij het herstel en zorgt voor gezonde groei.

Bemest voor de tweede keer in de zomer, in juli of augustus.


Hoe lavendel bemesten?

Je lavendel bemesten is heel gemakkelijk. 

  • Kijk op de verpakking hoeveel mest je nodig hebt. 
  • Verdeel de lavendelmest rondom je planten. Verspreid de mest haaks over elkaar, in de lengte en breedte. Zo krijg je de beste verdeling. 
  • Geef daarna wat water. Zo kunnen de voedingsstoffen goed diep de wortels doordringen.
Handig bij het bemesten:


Welkoop - Lavendelmest - 2 kg

Welkoop

Welkoop - Lavendelmest - 2 kg

9.95
Gardena Klein Universeel - Strooier -

Gardena

Gardena Klein Universeel - Strooier -

13.95
Ebertsankey - Gieter - 5 L

Ebertsankey

Ebertsankey - Gieter - 5 L

7.50
Hands-on - Tuinhandschoenen - Groen - 7

Hands-on - Tuinhandschoenen - Groen - 7

4.75

Hulp nodig? Kom langs bij een winkel in de buurt.

Een lekker geurende, bloeiende lavendel begint bij Welkoop. Met onze lavendel meststof geef je jouw lavendels precies wat ze nodig hebben.

Kan je wel wat hulp gebruiken? Kom gewoon eventjes langs bij een Welkoop in de buurt. Jouw tuinspecialist staat voor je klaar en helpt je graag verder. 

Zien we je snel?  

Vind jouw winkel